Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Ενοχλείται η δημοτική αρχή από την πολιτική δράση του ΚΚΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας και καταγγελία για τις απειλές σε βάρος μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ

Την τακτική της νέας δημοτικής αρχής στην Καισαριανή να κατεβάζει από τα ταμπλό του δημαρχείου τις αφίσες και τα καλέσματα της ΚΝΕ καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Καισαριανής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Οπως αναφέρουν, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος, Χρ. Βοσκόπουλος, «συστηματικά και με μίσος» κατέβαζαν τις αφίσες για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το οποίο πραγματοποιείται από χτες στο Πάρκο Τρίτση.

«Το γεγονός αυτό - αναφέρεται στην ανακοίνωση - έρχεται να προστεθεί στην επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του κ. Βοσκόπουλου και φερόμενο ως υπεύθυνο πολιτισμού, έξω από τον κινηματογράφο "ΑΙΟΛΙΑ" τη μέρα που ανέβαινε η αντιπολεμική παράσταση "Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του", επειδή διακινούσαν τον "Ριζοσπάστη" και εισιτήρια του Φεστιβάλ.

Τους ενοχλεί ότι η ΚΝΕ συνεχίζει να πραγματοποιεί το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός εδώ και 45 χρόνια με τεράστια συμμετοχή από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η αντικομμουνιστική ρητορεία και στάση που έδειξαν ήδη από τον πρώτο γύρο των εκλογών πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική τους, όπως φάνηκε από τις πρώτες μέρες διοίκησής τους στο δήμο.

Στόχος τους είναι η επιβολή σιγής νεκροταφείου σε μια περίοδο που τα λαϊκά - εργατικά στρώματα δέχονται επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ, ως συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικές που θα υλοποιήσει και η νέα διοίκηση του δήμου, εξαργυρώνοντας τη στήριξη που της παρείχαν όλα τα μνημονιακά κόμματα».

Χτες, Πέμπτη, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο. Από νωρίς το πρωί στην είσοδο και στα συνεργεία του δήμου ενημέρωσαν τους εργαζόμενους και κατοίκους μοιράζοντας την ανακοίνωση - καταγγελία, ενώ έβαλαν ξανά τις αφίσες στα ταμπλό.

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Ηλία Σταμέλο, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής και πρώην δήμαρχο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Χρ. Βοσκόπουλο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι με δική του εντολή κατέβαιναν οι αφίσες λίγο - πολύ για λόγους... προσωπικής αισθητικής! Μάλιστα, λίγο μετά συνέχισε στην ίδια τακτική, απειλώντας εργαζόμενους, μέλη του ΚΚΕ, επειδή προπαγάνδιζαν το Φεστιβάλ και τις θέσεις του Κόμματος.

Η ανακοίνωση των Οργανώσεων κλείνει σημειώνοντας: «Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι στην πόλη που είναι ταυτισμένη με τον αγώνα των κομμουνιστών για τα πιο υψηλά ανθρώπινα ιδανικά και ποτισμένο το χώμα της από το αίμα των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών θα βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ ομορφαίνει τη ζωή μας και την πόλη μας (2019-09-18 00:00:00.0)
Κατεβάζει πανό του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» (2011-08-30 00:00:00.0)
Στη Χίο σήμερα ο Κεμάλ Οκουγιάν (2008-08-09 00:00:00.0)
Αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ (2008-08-07 00:00:00.0)
Στο ΚΚΕ «δεν πιάνουν» οι απειλές (2008-05-13 00:00:00.0)
Επιχειρεί να εξαφανίσει την προπαγάνδιση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ (2006-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ