Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για την καταστροφή στον Αμαζόνιο

Παρέμβαση στη συζήτηση για τις «δασικές πυρκαγιές στην περιοχή του Αμαζονίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή είναι αποτέλεσμα της επιδρομής μεγάλων καπιταλιστικών αγροτοβιομηχανικών επιχειρήσεων, εξορυκτικών δραστηριοτήτων, ομίλων ξυλείας, καθώς και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που τις χρηματοδοτούν.

Η αντιδραστική κυβέρνηση Μπολσονάρο κλιμακώνει την αντιπεριβαλλοντική πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων, σημείωσε, και χαρακτήρισε υποκριτική την ανησυχία της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, που έχει να κάνει και με αντιθέσεις σχετικά με τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Mercosur.

«Στηρίζουμε την πάλη για να διατεθούν όλα τα αναγκαία μέσα, οι υποδομές και οι πόροι για την κατάσβεση των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο, την αποκατάσταση των καταστροφών και την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων. Να σταματήσει, άμεσα, στην περιοχή κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα», καταλήγει η τοποθέτηση.

Κινητοποιήσεις για το περιβάλλον

Στο μεταξύ, μαθητικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις έγιναν την Παρασκευή, με αιχμή την «περιβαλλοντική κρίση», κάτω από τον τίτλο «Παρασκευή για το μέλλον», με τον οποίο διοργανώνονται κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.

Παρά τη δίκαιη αγωνία χιλιάδων νέων κυρίως ανθρώπων για το μέλλον του πλανήτη, εξαιτίας της ρύπανσης και της αλλαγής του κλίματος, τον τόνο σ' αυτές τις κινητοποιήσεις δίνουν αιτήματα αποκομμένα από την πραγματική αιτία που προκαλεί το πρόβλημα και δεν είναι άλλη από την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου με σκοπό το κέρδος, που κρύβεται πίσω από κάθε μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι τα αιτήματα αυτά (αναθεώρηση των ορίων για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά.) στηρίζουν μονοπώλια και ιδρύματα πολυεθνικών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της «πράσινης οικονομίας», αναζητώντας κερδοφόρα διέξοδο για συσσωρευμένα κεφάλαια, ανταγωνιστικά προς τις παραδοσιακές μορφές Ενέργειας.

Κινητοποιήσεις όπως της Παρασκευής γίνονται αυτές τις μέρες σε όλο τον κόσμο, με επίκεντρο την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο διήμερη διεθνής σύνοδος για τις κλιματικές αλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ