Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο πατραϊκός λαός δεν ξεγελιέται

«Μέσα στη συνείδηση του πατραϊκού λαού, με την πείρα δεκαετιών που έχει συγκεντρωθεί, αποκρυσταλλώθηκε στη συντριπτική πλειοψηφία η άποψη ότι οι ισχυρές δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο αγωνίζονται για τα δικά τους συμφέροντα, πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Αναφερόμενος στην όλο και μεγαλύτερη κινητικότητα εκπροσώπων των ιμπεριαλιστών στην Πάτρα, ο Κ. Πελετίδης τόνισε ότι «ο πατραϊκός λαός δεν ξεγελιέται, όλοι γνωρίζουμε ότι (σ.σ. ο Πάιατ) έρχεται στην πόλη μας για να προωθήσει τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ, την επιθυμία τους για επενδύσεις στην Ενέργεια, στα πετρέλαια κ.α. Θέλουν να θωρακίσουν τα συμφέροντά τους με την εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο».

«Κανείς να μη λείψει από τον αγώνα για τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή μας και τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου! Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», ήταν τα λόγια του δημάρχου κλείνοντας το χαιρετισμό του.

Να κλείσουν όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ

Ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος εν αποστρατεία, στον δικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του «Στρατηγικού Διαλόγου» που «ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και που με πάθος βιάζεται να ολοκληρώσει η ΝΔ», σημειώνοντας: «Το βασικό που τους καίει είναι η υπογραφή της "αμυντικής συνεργασίας", δηλαδή της αιώνιας παραμονής και επέκτασης των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα ως προαπαιτούμενο για τις όποιες επενδύσεις κάνουν εδώ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή». Από το βήμα κάλεσε «ειδικά το εν ενεργεία προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τους αποστράτους» να παλέψουν ενάντια στη νέα «Αμυντική Συμφωνία», για να κλείσουν όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ, για να μη γίνει καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν. Να μη γίνουν κανένας «εκσυγχρονισμός» και καμία εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Αραξου.

Ο γιατρός Ανδρέας Μάζης στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά» με την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς αυτούς. Επίσης, ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που θεωρεί ανεπιθύμητο τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αφού τα συμφέροντα που εκπροσωπεί είναι αντίθετα με τα συμφέροντα του λαού. Οι εξελίξεις αυτές, είπε, «στοχοποιούν τη χώρα μας και τη μετατρέπουν σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, που μέσα στο γενικό κλίμα των αντιθέσεων που διαμορφώνονται στην περιοχή μας, μας κάνουν στόχο σε περίπτωση σύρραξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ