Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπογράφουμε ενάντια στη Συμφωνία!

Χιλιάδες υπογραφές και στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - Κάθε υπογραφή κι ένα «καρφί» στο μάτι των ιμπεριαλιστών

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η καμπάνια συλλογής υπογραφών από την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις, για την οποία μάλιστα έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι και στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», σε επτά διαφορετικά σημεία του Πάρκου Τρίτση.

Χαρακτηριστικά του κλίματος αποδοχής και αγκαλιάσματος της σχετικής πρωτοβουλίας είναι τα στιγμιότυπα στον ορθοστάτη στην κεντρική πύλη του Φεστιβάλ, κοντά στη Λαϊκή Σκηνή: Πρώτη δουλειά όσων περνούσαν την πύλη και την Παρασκευή, ήταν να μεταβούν στο σημείο για να βάλουν την υπογραφή τους.

Στα γρήγορα, τα χαρτιά γέμιζαν, άλλαζαν με νέα, στυλό επιστρατεύονταν, ενώ όταν σκοτείνιασε, ακόμη και οι φακοί από τα κινητά τηλέφωνα συνέδραμαν στη διευκόλυνση της διαδικασίας. Ανθρωποι κάθε ηλικίας υπέγραφαν, στέλνοντας και με αυτόν τον τρόπο μήνυμα εναντίωσης στην ανανέωση της επικίνδυνης Συμφωνίας για τις βάσεις.

Οπως αναφέρει το κείμενο, «διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις βάσεις και τα πυρηνικά. Απαιτούμε: Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας". Να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

«Να φύγουνε», «να μην έχουν άλλες ευκαιρίες παραμονής στη χώρα», «φτάνει πια», ήταν μερικά μόνο απ' όσα ακούγονταν, ενώ κάποιος σχολίασε σκωπτικά τα όσα ακούγονται από δημάρχους και περιφερειάρχες για τα οικονομικά οφέλη από την παραμονή των βάσεων, λέγοντας τη θρυλική ατάκα για «τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα».

Κάθε υπογραφή κι ένα «καρφί» στο μάτι των ιμπεριαλιστών. «Βέβαια, να υπογράψουμε», έλεγαν και όσοι ενημερώνονταν εκείνη την ώρα, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που προσφέρθηκαν να συμμετέχουν στη διακίνηση των εντύπων, για να συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερες υπογραφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ