Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη αγώνων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις βάσεις και την ελληνική εμπλοκή

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και πάει παραπέρα την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιεί τις συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, το Ισραήλ, δηλαδή εμπλέκει και αυτή βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και δημιουργεί, κατά τη γνώμη μας, μεγάλους κινδύνους για το λαό μας».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην αναγνώριση του αχυράνθρωπου των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, Γκουαϊδό, από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και στην καταρχήν συμφωνία της για την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στον Περσικό Κόλπο. «Οι αποφάσεις αυτές είναι απαράδεκτες και πολύ επικίνδυνες, όπως πολύ επικίνδυνη είναι η αναβάθμιση των σχέσεων της χώρας μας με την πολεμική μηχανή του Ισραήλ, που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό, βομβαρδίζει τον Λίβανο και τη Συρία και απειλεί τους λαούς της περιοχής», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Γ. Μαρίνος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε εκτενή αναφορά στις αναλύσεις και τις θέσεις του ΚΚΕ για το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για τις οποίες σημείωσε ότι «τώρα που μιλάμε, που κλιμακώνεται η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι το ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα στο Αιγαίο και οι Ηνωμένες Πολιτείες με την ΕΕ καλλιεργούν το έδαφος για συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση και βεβαίως βγαίνουν διάφοροι λαοί και προπαγανδίζουν αυτήν την εκδοχή».

Συνολικά, ο Γ. Μαρίνος ανέφερε ότι «πολλά στοιχεία τεκμηριώνουν τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου στην περιοχή. Και η κρίση των Ιμίων του 1996 είναι ιδιαίτερα διδακτική, γιατί δεν είναι μόνο το απαράδεκτο "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ", του τότε πρωθυπουργού κ. Σημίτη, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνες οι συμφωνίες της Μαδρίτης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ το 1997 και του Ελσίνκι στο πλαίσιο της ΕΕ το 1999. Η μια μιλούσε για ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και η άλλη για συνοριακές διαφορές, πέρα από αυτήν για την υφαλοκρηπίδα. Πιστεύουμε ότι όλη αυτή η πλούσια πείρα πρέπει να συνυπολογιστεί για την αξιολόγηση των εξελίξεων την επόμενη περίοδο».

Καταλήγοντας απηύθυνε κάλεσμα στο λαό να ξεσηκωθεί ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το ΚΚΕ «θα πρωτοστατήσει για τη δημιουργία μαζικού κινήματος, που θα διεκδικήσει "όχι" στις βάσεις και στα πυρηνικά, να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας" με τις Ηνωμένες Πολιτείες, να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ