Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Εντείνουν τον απεργιακό αγώνα οι εργάτες στη «General Motors»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τον απεργιακό τους αγώνα για δεύτερη βδομάδα συνεχίζουν απτόητοι περίπου 49.000 εργάτες στην αυτοκινητοβιομηχανία «General Motors» (GM). Διεκδικούν αξιοπρεπείς μισθολογικές αυξήσεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ποιοτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη και άλλα δικαιώματα που είδαν να «παγώνουν» ή να παραβιάζονται εδώ και μία δεκαετία, προκειμένου να ορθοποδήσει το μονοπώλιο μεταξύ άλλων και χάρη στα εκατοντάδες εκατομμύρια κρατικής βοήθειας που δόθηκαν με λεφτά των Αμερικανών φορολογουμένων.

Οι απεργοί διεκδικούν επίσης απόσυρση σχεδίων για απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων, σε μία περίοδο κατά την οποία η GM προωθεί αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό της παραγωγής προς όφελος της ηλεκτροκίνησης, ενώ εμφανίζει ανθηρή κερδοφορία δεκάδων δισεκατομμυρίων.

Πρόκειται για την πρώτη εθνική απεργία του συνδικάτου εργατών στην GM από το 2007.

Στο μεταξύ, χτες το συνδικάτο εκπαιδευτικών στο Σικάγο άρχισε τις διαδικασίες ψηφοφορίας προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα ξεκινήσουν απεργία τον Οκτώβρη διεκδικώντας συλλογικά νέες συμβάσεις εργασίας. Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ