Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Κάτω τα χέρια από την πλακέτα της Β. Κουσιάντζα

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Παλαμά, σήμερα στις 10 το πρωί

Συνεχίζει η δημοτική αρχή Παλαμά (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ) την προσπάθεια να ξηλώσει την πλακέτα της εκτελεσθείσας μαχήτριας του ΔΣΕ και Παλαμιώτισσας κομμουνίστριας δασκάλας Βαγγελίτσας Κουσιάντζα, επικαλούμενη την καταγγελία από γνωστό φασιστοειδές.

Θυμίζουμε ότι η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος και εκφράζοντας τις διαθέσεις μεγάλης μερίδας των κατοίκων του Παλαμά, τοποθέτησε στην πλατεία της πόλης με την οικονομική στήριξη του λαού της περιοχής πλακέτα τιμώντας την εκτελεσθείσα μαχήτρια του ΔΣΕ για την προσφορά της στους λαϊκούς αγώνες. Και τότε, γνωστό φασιστοειδές διαμαρτυρόταν με εξώδικη διαμαρτυρία και με αγωγή ζητούσε το ξήλωμα της πλακέτας από το δήμο.

Η ΤΕ Καρδίτσας και η οικογένεια Κουσιάντζα με δημόσια παρέμβαση ζητούσαν από τον δήμαρχο να μην ενδώσει στις πιέσεις των φασιστικών κύκλων. Εκείνος όμως κοινοποίησε στην ΤΕ Καρδίτσας έγγραφο με θέμα «Αποστολή έκθεσης αυτοψίας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου», ενώ σε επικοινωνία με την Οργάνωση του Κόμματος δήλωσε σαφέστατα πως προτίθεται «να πράξει τα νόμιμα» και να ξηλώσει την πλακέτα, επικαλούμενος και πάλι την καταγγελία από το γνωστό φασιστοειδές.

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Καρδίτσας σημειώνει: «Προφανώς ο δήμαρχος τελικά ενδίδει στις πιέσεις για τις οποίες εμείς και η οικογένεια Κουσιάντζα όλο το προηγούμενο διάστημα τον καλούσαμε να μην υποκύψει. Ουσιαστικά ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των γνωστών κύκλων και πρωτοστατεί για την υλοποίησή τους. Ως ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ δηλώνουμε πως θα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο τόσο την Ιστορία, την τιμή και τους αγώνες της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα, όσο και την τιμητική πλακέτα που κοσμεί την πλατεία του Παλαμά. Ο λαός του Παλαμά και της ευρύτερης περιοχής είναι βέβαιο πως θα την περιφρουρήσει και με τη φυσική του παρουσία».

Η συλλογική ιστορική μνήμη προσβάλλεται από τις προθέσεις του δημάρχου Παλαμά, τονίζει η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και καλεί τους κατοίκους να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο του Παλαμά, σήμερα Παρασκευή στις 10 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ