Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
Υπερψηφίστηκε η παράδοση του ορυκτού πλούτου

Με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, μετά από αίτημα που κατέθεσε το ΚΚΕ για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, ψηφίστηκαν χτες κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής οι τέσσερις συμβάσεις παραχώρησης της έρευνας και της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, δηλαδή του ορυκτού πλούτου της χώρας, στις περιοχές Κρήτη και Ιόνιο. Τις συμβάσεις υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις εταιρείες «Total», «ExxonMobil», «Repsol», ΕΛΠΕ και τώρα τις έφερε για επικύρωση η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι δύο συμβάσεις που αφορούν το Ιόνιο υπερψηφίστηκαν από 181 βουλευτές, καταψηφίστηκαν από 27, ενώ 74 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Για τις άλλες δύο συμβάσεις που αφορούν περιοχές της Κρήτης, ψήφισαν θετικά 172 βουλευτές, καταψήφισαν 36 και δήλωσαν «παρών» 74 βουλευτές.

Οι τέσσερις συμβάσεις υπερψηφίστηκαν από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ενώ αυτοί του κόμματος του Βελόπουλου καταψήφισαν τις συμβάσεις για την Κρήτη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και κοροϊδίας απέναντι στο λαό, δήλωσαν «παρών» και για τις συμβάσεις που φέρουν την υπογραφή της δικής τους κυβέρνησης, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Παπαχριστόπουλος, Ν. Φίλης, Σ. Παπαδόπουλος και Κ. Ζουράρις καταψήφισαν τις συμβάσεις της Κρήτης. Το ΜέΡΑ25 καταψήφισε γιατί «είναι υπέρ των ΑΠΕ», δηλαδή με τις «πράσινες» μπίζνες του κεφαλαίου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν κατά και κατήγγειλαν τις συμβάσεις, τις οποίες βέβαια και καταψήφισαν, ανέδειξαν ότι πρόκειται για αρπαγή του ορυκτού και αναντικατάστατου πλούτου της χώρας και του λαού για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και οι στόχοι της αστικής τάξης, μπλέκοντας το λαό όλο και περισσότερο στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ