Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρσεις ασυλίας βουλευτών

Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Ανδ. Λοβέρδου και δύο βουλευτών της ΝΔ, του Κ. Κυρανάκη και του Δ. Χατζηδάκη, αποφάσισε χτες η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής.

Οσον αφορά την πρώτη υπόθεση, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Ανδ. Λοβέρδος κατηγορείται για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας σχετικά με την υπόθεση «Novartis». Την άρση ασυλίας του ζήτησε ο ίδιος τόσο στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσο και χτες στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ της σχετικής εισαγγελικής πρότασης για την άρση ασυλίας ψήφισαν από τους 225 παρόντες βουλευτές οι 224, ενώ βρέθηκε 1 κατά, της βουλευτή της ΝΔ Σ. Βούλτεψη, η οποία με δήλωσή της στη συνέχεια είπε ότι έγινε από λάθος.

Σχετικά με την υπόθεση του Κ. Κυρανάκη, ο βουλευτής κατηγορείται για «αντιτσιγγανική ρητορεία» και «δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω του διαδικτύου», μετά από μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, εξαιτίας ανάρτησής του στην οποία έγραφε πως το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση θα δίνεται σε ελληνόπουλα. Η σχετική εισαγγελική πρόταση για την άρση ασυλίας του βουλευτή έγινε δεκτή με 219 υπέρ και 14 κατά. Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της άρσης.

Η εισαγγελική πρόταση για τον Δ. Χατζηδάκη είναι για παράβαση καθήκοντος και αφορά υπόθεση που εκκρεμεί από τη θητεία στο δήμο Π. Φαλήρου. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 194 βουλευτές, κατά 18 και 12 «παρών». Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ