Τρίτη 22 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τρεις ακόμα δημάρχους προερχόμενους από το σοσιαλδημοκρατικό φιλοκουρδικό κόμμα HDP, οι οποίοι κατηγορούνται ως ύποπτοι για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Πρόκειται για τους δημάρχους των κωμοπόλεων Καγιάπιναρ, Μπισμίλ και Κοτσάκιοϊ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Νέα ένταση προκλήθηκε στο Κασμίρ, μετά από πυρά που δέχτηκαν οι ινδικές δυνάμεις από την πακιστανική πλευρά και ανταπέδωσαν. Το Νέο Δελχί ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άμαχος και ότι μετά από «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» των ινδικών δυνάμεων εξουδετερώθηκαν τουλάχιστον έξι «τρομοκράτες» και χτυπήθηκαν τρεις βάσεις τους.

ΟΤΤΑΒΑ.-- Στις κάλπες προσήλθαν χτες εκατομμύρια Καναδοί για να εκλέξουν νέο Κοινοβούλιο και κυβέρνηση. Μάχη για την επανεκλογή του δίνει ο 47χρονος πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, σε μια περίοδο που ο ίδιος και το Φιλελεύθερο Κόμμα του γίνονται στόχος κατηγοριών για διάφορα σκάνδαλα. Βασικός αντίπαλός του προβάλλει ο Αντριου Σιρ από το Συντηρητικό Κόμμα. Ωστόσο, κανένα κόμμα δεν αναμένεται να έχει καθαρή πλειοψηφία στην 338μελή Βουλή.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου παρέδωσε χτες στον Πρόεδρο της χώρας, Ρέουβεν Ρίβλιν, την εντολή που είχε πάρει για το σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς οι προσπάθειές του απέβησαν άκαρπες. Τη σκυτάλη αναμένεται να πάρει ο στρατηγός ε.α. Μπένι Γκαντζ, που ηγείται της «Λευκής και Μπλε Συμμαχίας».

ΠΡΑΓΑ - ΜΟΣΧΑ.-- Η Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Τσεχίας (BIS) ισχυρίζεται ότι αποκάλυψε δίκτυο πρακτόρων για λογαριασμό των ρωσικών υπηρεσιών οι οποίοι είχαν σχέση με τη ρωσική πρεσβεία στην Πράγα, είπε χτες ο διευθυντής της BIS μιλώντας στο τσεχικό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τσεχικά ΜΜΕ, το δίκτυο «ήταν μέρος μιας μακριάς αλυσίδας, την οποία οι Ρώσοι ετοιμάζονταν να χρησιμοποιήσουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης», ενώ πραγματοποιούσε κυβερνοεπιθέσεις σε στόχους στην Τσεχία υπό την κάλυψη δύο εμπορικών εταιρειών στην Πράγα, που πουλούσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προγράμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ