Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμπλοκές στο Αιγαίο και NAVTEX παντού

Συνεχίζεται η προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, εντός πλαισίου ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, χτες, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, καταγράφηκαν 5 εμπλοκές καθώς ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν για να αναγνωρίσουν και αναχαιτίσουν 8 τουρκικά «F-16», τα 6 οπλισμένα, που παραβίασαν 51 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ταυτόχρονα, η τουρκική πλευρά προχώρησε και στην έκδοση 4 NAVTEX για ασκήσεις με βολές του Πολεμικού της Ναυτικού κοντά σε Λήμνο, Καστελόριζο και σε μεγάλη έκταση της κυπριακής ΑΟΖ. Την αρχή έκανε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας με NAVTEX, που δεσμεύει θαλάσσια περιοχή εντός κυπριακής ΑΟΖ, για βολές του Πολεμικού Ναυτικού που θα διεξαχθούν από σήμερα στις 19.00 έως αύριο Πέμπτη στη 01.00.

Ο ίδιος σταθμός εξέδωσε και δεύτερη NAVTEX, αυτήν τη φορά για ναυτικά γυμνάσια σε περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ, που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις 7 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 15.00 την ίδια μέρα.

Επίσης, με έτερη NAVTEX δεσμεύει θαλάσσια περιοχή νότια του συμπλέγματος του Καστελόριζου για ναυτική άσκηση που διεξάγεται σήμερα από τις 05.00 έως τις 09.00.

Εκτός όμως από τις τρεις NAVTEX για την Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, η Τουρκία με τέταρτη NAVTEX δεσμεύει περιοχή στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα ανάμεσα στη Λήμνο και τη Λέσβο. Σύμφωνα με τη NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός της Σμύρνης, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να εκτελέσει ασκήσεις με βολές, αύριο, Πέμπτη από τη 01.30 μέχρι τις 07.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ