Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Κοκορομαχίες μακριά από την ουσία του σκανδάλου

Αποπροσανατολιστικοί καβγάδες και κλίμα χαμαιτυπείου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του «σόου» που στήθηκε χτες στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση «Nοvartis», από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να διατηρήσουν στην επιφάνεια το κλίμα σκανδαλολογίας πίσω από το οποίο μπορούν να κρύβουν ότι όλοι μαζί πίνουν νερό στο όνομα των συμφερόντων των φαρμακοβιομήχανων και συνολικά των επιχειρηματικών ομίλων που αλωνίζουν το χώρο της Υγείας, σε βάρος του λαού.

Η χτεσινή συνεδρίαση έδειξε και το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα παραπέρα όσον αφορά το «έργο» της Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί για να διερευνήσει αν υπήρξε σκευωρία από την προηγούμενη κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, σε βάρος πρώην πρωθυπουργών και κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ.

Αλλωστε, ότι ο κύριος στόχος του χτεσινού καβγά ήταν η δημιουργία εντυπώσεων φάνηκε από τις διαρροές που γίνονταν από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, για την οποία όλα τα αστικά κόμματα αποφάσισαν να είναι κλειστή. Μόνο το ΚΚΕ ζήτησε να είναι ανοιχτές οι συνεδριάσεις της. Παρ' όλα αυτά από την πρώτη στιγμή από τα αστικά κόμματα διέρρεαν οι διάλογοι σε συνεχή ροή στο διαδίκτυο με κάθε λεπτομέρεια.

Τα «αίματα άναψαν» όταν από το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν αίτημα για να εξαιρεθούν από μέλη της Επιτροπής οι βουλευτές που έχει ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης και Δ. Τζανακόπουλος ώστε να κληθούν στη συνέχεια να καταθέσουν ως μάρτυρες, πρόταση με την οποία φέρεται να συμφώνησε η ΝΔ. Τελικά κατέληξαν στην επόμενη συνεδρίαση, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, να κληθούν να καταθέσουν ο πρώην γενικός γραμματέας της «Novartis» Κ. Φρουζής και ο Ν. Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, σύμβουλος υπουργών Υγείας και κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία.

Από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο και μέλος της Επιτροπής χαρακτηρίστηκαν άσφαιρες οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άστοχο το αίτημα της εξαίρεσης που τέθηκε από το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι όλα στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων. Επισημάνθηκε ότι το ΚΚΕ θα επιμείνει στην πρότασή του να διερευνηθεί σε βάθος το σκάνδαλο της «Novartis» και η ουσία της υπόθεσης, που είναι η εμπορευματοποίηση του Φαρμάκου.

Ζητήθηκε να καταθέσουν όλοι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, στελέχη της εταιρείας, όπως ο Φρουζής, εκπρόσωποι και άλλων φαρμακοβιομηχανιών, του υπουργείου Υγείας και οι δικαστικοί λειτουργοί που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στο μεταξύ, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής ο Δ. Παπαγγελόπουλος μέσω του συνηγόρου του ζήτησε την κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τους δικαστικούς Ελ. Ράικου και Γ. Αγγελή, οι οποίοι έχουν σχέση με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ