Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες ενάντια στην «ευελιξία»

Πρωτοβουλίες ενάντια στις «ευέλικτες» μορφές εργασίας και στο αίσχος των «δουλεμπορικών» γραφείων υλοποιούν σωματεία από κλάδους της βιομηχανίας στην Αττική.

Η σχετική δραστηριότητα θα κορυφωθεί με κινητοποίηση την Τετάρτη 13/11, με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 6.30 μ.μ. και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, τα σωματεία προχωρούν σήμερα Παρασκευή σε μαζική εξόρμηση στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, στις εργασίες συντήρησης των οποίων δουλεύουν εργολαβικοί εργαζόμενοι. Αντίστοιχα, τα σωματεία οργάνωσαν παρέμβαση προχτές σε εταιρεία «ενοικίασης» εργαζομένων, ενώ σχεδιάζουν και νέες παρεμβάσεις σε «εταιρείες προσωρινής απασχόλησης».

«Οπως και αν εμφανίζεται κάθε φορά η εργολαβική εργασία, στοχεύει στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και στο σμπαράλιασμα του σταθερού εργάσιμου χρόνου. Ολη αυτή η πρακτική εξυπηρετεί την κερδοφορία των εταιρειών που χρησιμοποιούν "ενοικιαζόμενη εργασία" και φυσικά τους ίδιους τους "δουλεμπόρους"», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία.

«Εχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε. Με δυνατό ταξικό εργατικό κίνημα και συνεχή αγώνα που θα βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών.Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!», καταλήγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ