Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας

Σε στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στη 1 μ.μ. προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», ενάντια στις επικείμενες απολύσεις έξι επικουρικών γιατρών που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ.

Η διοίκηση του νοσοκομείου μεθόδευσε τις απολύσεις, επικαλούμενη προκλητικά «οικονομική εκτίμηση με βάση τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, αλλά και εκτίμηση των πραγματικών του αναγκών», την ίδια ώρα που οι πραγματικές ανάγκες είναι τεράστιες, όπως και τα οργανικά κενά του νοσοκομείου...

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, και επιπλέον να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες και τη διαμαρτυρία στην 1η ΥΠΕ, ο διοικητής της προέτρεψε τον διοικητή του νοσοκομείου να αλλάξει την εισήγησή του, εισηγούμενος τελικά την παραμονή των επικουρικών γιατρών.

Σε κάθε περίπτωση, και με τη σημερινή κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επιβεβαιώνουν ότι παραμένουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση, προκειμένου να μη γίνει καμία απόλυση.

Στη Ρόδο

Τη στελέχωση και πλήρη λειτουργία των δομών Υγείας του νησιού διεκδικεί η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου, προχωρώντας σήμερα Παρασκευή στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Αιχμή των αιτημάτων παραμένει η πλήρης στελέχωση και λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου, καθώς και η μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι η μοναδική δημόσια δομή Υγείας στη νότια Ρόδο για πάνω από 30.000 κατοίκους τους τελευταίους μήνες λειτουργεί μόνο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, λόγω έλλειψης προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ