Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Πέντε νησιά ακάλυπτα

Αποψιλώνεται διαρκώς η υπηρεσία του ΙΚΑ που παίζει και ρόλο ΟΑΕΔ!

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν κάτοικοι και εργαζόμενοι της επαρχίας Θήρας (Ιος, Ανάφη, Σίκινος, Φολέγανδρος, Θηρασιά) με τη μεγάλη έλλειψη διοικητικού προσωπικού της υπηρεσίας του ΙΚΑ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι 4 υπάλληλοι που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο γίνονται 3 με την ξαφνική μετάθεση υπαλλήλου (παντρεμένης με δύο παιδιά) στην Κάλυμνο. Παρά τις επανειλημμένες «κρούσεις» των εργαζομένων στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες η υπηρεσία του ΙΚΑ όλο και απαξιώνεται.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι, ότι η υπηρεσία του ΙΚΑ εκτελεί και χρέη ΟΑΕΔ (!) γιατί δεν υπάρχει ανεξάρτητη υπηρεσία. Αποτέλεσμα των ελλείψεων: εκατοντάδες οικοδόμοι κινδυνεύουν να μην πάρουν το επίδομά τους και χιλιάδες εργαζόμενοι εποχιακά στον Τουρισμό κινδυνεύουν να μην μπουν στο Ταμείο Ανεργίας. Επιπλέον, χωρίς να εξυπηρετούνται μένουν αλλοδαποί - άνεργοι, για την καταβολή του επιδόματος, ενώ «τρέχουν» ενάρξεις επιχειρήσεων, χρήματα εργαζομένων από αναρρωτικές άδειες, δωρόσημα.

Για το συγκεκριμένο παράρτημα να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ - ΙΚΑ) προβλέπονται 15 θέσεις, ενώ εμφανίζονται να υπηρετούν 9, αριθμός που στην πράξη δεν ισχύει.

Οπως μας τόνισε ο Β. Σιγάλας από τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», σε συζητήσεις που είχε με τους υπαλλήλους, φάνηκε η μεγάλη αγανάκτησή τους και η απόφασή τους για καταλήψεις του Επαρχίου και της υπηρεσίας του ΙΚΑ. Επίσης, σ' ετοιμότητα βρίσκονται και οι οικοδόμοι που κινδυνεύουν να μην πάρουν το επίδομά τους.

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι αλλεπάλληλα τα δημοσιεύματα του "Ριζοσπάστη" όπως και οι ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή. Παρά όμως τις κυβερνητικές υποσχέσεις για στελέχωση, αλλά και για δημιουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας του ΟΑΕΔ, το θέμα παραμένει στα χαρτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ