Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αγωνιστική δράση για το ασφαλιστικό

Σε αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης καλεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) όλα τα λαϊκά στρώματα του νομού. Ο συντονισμός της αγωνιστικής δράσης ενόψει και του νέου γύρου της επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΛ, στην οποία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παλλαϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας (αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης αναμένεται να ληφθούν και στη Μαγνησία από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών, καθώς και στους άλλους νομούς της Θεσσαλίας).

Το ΔΣ του ΕΚΛ αποφάσισε, επίσης:

* Να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής του, σε σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη, 4 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο κτίριο του ΕΚ με στόχο την επανασύσταση της επιτροπής για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

* Να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης όλων των εργαζομένων.

* Να πιέσει τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για να σταματήσουν τα "παζάρια" με την κυβέρνηση και να πάρουν αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις.

* Με τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν να καταδικαστεί και ο αντιλαϊκός - ταξικός προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση, με τον οποίο αναδιανέμεται, για μια ακόμα χρονιά, ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Οσον αφορά στη διαδήλωση που θα γίνει στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 13 Δεκέμβρη, το ΔΣ του ΕΚΛ αποφάσισε να στείλει ομάδα συνδικαλιστών με το μπλοκ του ΠΑΜΕ.

Για το πρόγραμμα "δομής στήριξης":

Το ΔΣ στη συνεδρίασή του καταδίκασε τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΕΚ Στ. Τσουκαλά (πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ) στο περιβόητο πρόγραμμα της "Δομής Στήριξης" για τη δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας παρά την αντίθετη απόφαση του Εργατικού Κέντρου. Υπενθυμίζουμε ότι το ΕΚΛ εναντιώθηκε σθεναρά στο πρόγραμμα Δομής Στήριξης, καταγγέλλοντας ότι στοχεύει στην επιδότηση των εργοδοτών με δισεκατομμύρια και ότι δε διασφαλίζεται ότι θα δημιουργηθούν, πραγματικά, νέες θέσεις εργασίας. Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δε θέλει να πάρει από μόνη της την ευθύνη και για να προσπεράσει την αντίθεση του ΕΚ, έβαλε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλο να ορίσει εκπρόσωπο των εργαζομένων. Το ΔΣ του ΕΚΛ καταδικάζει τη στάση του Στ. Τσουκαλά, επιφυλασσόμενο να συζητήσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση για το αν μπορεί να κατέχει το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα, όταν παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές και τις αποφάσεις του. Δηλώνει, επίσης, ότι ο κ. Τσουκαλάς δεν εκπροσωπεί το ΕΚ στη Δομή Στήριξης, ότι είναι δοτός του κ. Πολυζωγόπουλου στη θέση αυτή και ότι τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν ή θα δημιουργηθούν με την εφαρμογή αυτού του προγράμματος το Εργατικό Κέντρο δε φέρει καμία ευθύνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη στην Αττική για το Ασφαλιστικό (2013-05-16 00:00:00.0)
Στη Λάρισα το νέο κρούσμα (2006-06-06 00:00:00.0)
Συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου (2006-02-02 00:00:00.0)
Προτιμούν τον ΠΑΣΟΚτζή... (2005-05-05 00:00:00.0)
Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος! (2003-11-11 00:00:00.0)
Αποθρασύνθηκαν (2003-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ