Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
Στη Λάρισα το νέο κρούσμα

Σε απολογία καλείται ο β' αντιπρόεδρος του ταξικού Εργατικού Κέντρου

Σε απολογία στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας καλείται σήμερα ο β' αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κ. Ριζούλης. Σύμφωνα με την κλήση που του στάλθηκε, ο συνδικαλιστής κατηγορείται για «παράνομη κατάληψη οδοστρώματος από κοινού», χωρίς να αναφέρεται, ωστόσο, το πού, πώς και πότε.

Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για μία ακόμη δίωξη σε βάρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Λάρισα, επειδή πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Πριν λίγες μέρες, ανάλογη κλήση στάλθηκε και στον Π. Λιόλιο, α' αντιπρόεδρο του ΕΚΛ, ενώ το περασμένο φθινόπωρο με εισαγγελική εντολή είχαν κληθεί σε απολογία έξι συνδικαλιστές - ανάμεσά τους και Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ - επειδή περιφρούρησαν τις πανεργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν γίνει στις 24 Ιούνη και 26 Ιούλη 2005.

Τις νέες διώξεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΕΚΛ, προειδοποιώντας ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης δε θα περάσει. «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση - τονίζει - που παρά τις διαμαρτυρίες και τα διαβήματα που κάναμε, τόσο στο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και στην Εισαγγελία Λάρισας, συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για την τρομοκράτηση και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης».

Και υπογραμμίζει: «Το Εργατικό Κέντρο δηλώνει ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι μαζικές οργανώσεις θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που ξεθεμελιώνει ασφαλιστικά δικαιώματα, καθηλώνει μισθούς και συντάξεις στο όριο φτώχειας, απαξιώνει τη δημόσια υγεία και κάνει ακόμα πιο ταξική την παιδεία. Καλούμε όλα τα κλαδικά σωματεία και τους εργαζόμενους του νομού Λάρισας, συσπειρωμένοι να αντικρούσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, αγνοώντας κάθε μορφή τρομοκράτησης γιατί αυτό είναι το χρέος κάθε εργαζόμενου απέναντι στους εαυτούς μας, αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ