Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΟ» - ΚΕΡΚΥΡΑ
Λουκέτο με 70 απολύσεις

Δυναμική απάντηση από τους εργαζόμενους, που ξεκινάνε αύριο επ' αόριστον απεργία

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντάνε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στις απολύσεις, με τις οποίες «άνοιξε» η σεζόν στην Κέρκυρα
Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντάνε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στις απολύσεις, με τις οποίες «άνοιξε» η σεζόν στην Κέρκυρα
Λουκέτο βάζει η εργοδοσία στο ξενοδοχείο «ΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΟ» στις Μπενίτσες της Κέρκυρας από αύριο Τετάρτη, απολύοντας 70 εργαζόμενους, οι οποίοι, αφού ξεζουμίστηκαν, βρίσκονται άνεργοι και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική σεζόν.

Τα όσα επικαλείται η εργοδοσία για το λουκέτο, φωτογραφίζουν ουσιαστικά τις επιδιώξεις της για παραπέρα αύξηση των κερδών της, μέσα από ένα ευρύτερο πλαίσιο αλλαγών και συνθηκών που θα διαμορφώνουν το έδαφος για φτηνότερους εργαζόμενους. Παράλληλα, αναδεικνύεται ότι στα πλαίσια του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που πληρώνουν το μάρμαρο.

Με «απόλυτη ειλικρίνεια», η εργοδοσία κάνει λόγο για «εθελούσια έξοδο» και «απολύσεις με πλήρη σεβασμό του νόμου». Ενώ στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να διαμορφώσει κλίμα συναίνεσης και διαλόγου, προκειμένου να παραπλανήσει τους εργαζόμενους και να αποφύγει τη σύγκρουση με το ταξικό σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, προτρέπει τους εργαζόμενους να εκλέξουν επιτροπή εκπροσώπησης στις διαβουλεύσεις που θα γίνουν.

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, με πρωτοβουλία του ταξικού σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΔΣ και συνάντηση με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου. Αποφασίστηκε να δοθεί δυναμική αγωνιστική απάντηση, με πρώτο βήμα την επ' αόριστον απεργία των εργαζομένων του ξενοδοχείου «ΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΟ» από αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου, με αίτημα να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Αντίστοιχη δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία που τροφοδοτεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Σιδάρι από τα ταξικά σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ενάντια στις παραβιάσεις των ωραρίων και στην εκμετάλλευση των οικονομικών μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ