Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Θερμοκήπια της πλήρους ιδιωτικοποίησης

Σε μικρά άσυλα στις γειτονιές, με θύματα τους ψυχικά πάσχοντες και τους εργαζόμενους, κινδυνεύουν να μετατραπούν οι δομές αποασυλοποίησης που λειτουργούν οι ιδιώτες και οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί (ΜΚΟ), αφού το κράτος αρνείται να αναλάβει την ευθύνη και το κόστος για τη λειτουργία των δομών. Τις επισημάνσεις αυτές έκαναν εργαζόμενοι στις δομές ψυχικής υγείας και την ειδική αγωγή σε συνέντευξη που παραχώρησαν χτες.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τέσσερις έως και έξι μήνες, τα εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται βάναυσα, εργαζόμενοι εξαναγκάζονται σε παραίτηση και οι «αποασυλοποιημένοι» ψυχικά ασθενείς κινδυνεύουν να αφεθούν στην τύχη τους. Μετά το 18μηνο της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης έγινε περικοπή των κονδυλίων κατά 62% και η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο που φαίνεται πως θα φορτώσει το οικονομικό κόστος της λεγόμενης μεταρρύθμισης στους ίδιους τους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πολλές διοικήσεις προχωρούν στην υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους επί μήνες, εξαναγκάζοντάς τους σε παραίτηση. Ενώ επιστρατεύουν και τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους.

Στη συνέντευξη καταγγέλθηκε ακόμα ότι οι διοικήσεις των ιδρυμάτων και φιλανθρωπικών σωματείων που λειτουργούν δομές ειδικής αγωγής επιβάλλουν έμμεσα ή άμεσα στους γονείς να πληρώνουν για τη φοίτηση των παιδιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ