Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
«Κλειστά» κρεβάτια, περιφερόμενοι ασθενείς

Τραγικές είναι οι συνέπειες από τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και μόλις πρόσφατα μια 45χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών από τη Λάρισα πέθανε στις Σέρρες, γατί δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας ούτε στη Θεσσαλία, αλλά ούτε και στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή και χθες ο αρμόδιος υφυπουργός, στην απάντησή του, παραδέχτηκε τις ελλείψεις που υπάρχουν. Είπε ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας λειτουργούν μόνο τα οκτώ από τα 24 κρεβάτια Εντατικής Μονάδας και ισχυρίστηκε ότι σύντομα θα ανοίξουν άλλα έξι. Ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει πανελλαδικά είναι η παραδοχή του υφυπουργού ότι σε όλη τη χώρα χρειάζονται 650 κρεβάτια Εντατικής και λειτουργούν μόλις 500.

Ο Δ. Τσιόγκας υπογράμμισε ότι ο τραγικός θάνατος της 45χρονης μητέρας στη Λάρισα δείχνει από μόνος του τη σοβαρότητα και την τραγικότητα του προβλήματος. Ζητάμε, είπε, τη στελέχωση και τη λειτουργία όλων των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ενδεικτικό της έλλειψης ενδιαφέροντος και από τη σημερινή κυβέρνηση είναι το ότι ενώ το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο λειτουργεί από το 1999 επτά από τις κλινικές του παραμένουν κλειδωμένες. Την ίδια στιγμή, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, χρηματοδοτεί τους ιδιώτες για να δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ