Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πανελλαδική σύσκεψη για το ασφαλιστικό

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης για την Κοινωνική Ασφάλιση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για τη Δευτέρα, 10 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Γήπεδο Σπόρτιγκ, μπαίνουν οι ταξικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα οι συντονιστικές επιτροπές, οι επιτροπές αγώνα, σωματεία και συνδικαλιστές, ανά τη χώρα, εκτός όλων των άλλων καθηκόντων, ενημερώνουν για τη σύσκεψη και από τώρα σχεδιάζουν τη συμμετοχή τους σ' αυτή.

Στη σχετική πρόσκληση του ΠΑΜΕ επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται ήδη να επαναφέρει σύντομα τα αντιασφαλιστικά της μέτρα, που είχε υποχρεωθεί προσωρινά να αποσύρει λόγω των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων της άνοιξης του 2001. «Είναι βέβαιο - τονίζεται - τώρα ότι με πιο επιδέξιους ελιγμούς και αξιοποιώντας τον "κουρνιαχτό" του ιμπεριαλιστικού πολέμου, θα επιχειρήσει να νομοθετήσει το σύνολο των αντεργατικών της επιλογών για την Κοινωνική Ασφάλιση».

Το ΠΑΜΕ συνεχίζει: «Επειδή το κεφαλαιώδες θέμα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους ΕΒΕ, δεν μπορούμε να το "εμπιστευτούμε" στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που ρίχνουν γέφυρες προς την κυβέρνηση, παίρνουμε την πρωτοβουλία και σας προσκαλούμε σε ανοιχτή πλατιά σύσκεψη, για την ανταλλαγή απόψεων και την από κοινού διαμόρφωση αγωνιστικού πλαισίου και προγράμματος δράσης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Το ΠΑΜΕ εκτιμά ότι μπορεί να γίνει και επιβάλλεται η συγκρότηση ενός μετώπου αντίστασης με κεντρικούς άξονες: «Απόρριψη συνολική των αντιασφαλιστικών κυβερνητικών μέτρων. Καταδίκη του παζαριού μέσα από τον λεγόμενο κοινωνικό διάλογο. Να χρηματοδοτηθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης από κυβέρνηση - εργοδότες, χωρίς νέα επιβάρυνση των εργαζομένων. Επιστροφή των κλεμμένων. Απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής για την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και τα "απογευματινά ιατρεία" στα νοσοκομεία. Διεύρυνση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών και αγροτικών νοικοκυριών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ