Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνέχεια στη δράση για την υπογραφή ΣΣΕ

Το στόχο της μαζικοποίησης του σωματείου και της δημιουργίας νέων σωματείων ή παραρτημάτων σε επιχειρησιακό και τοπικό επίπεδο έθεσε η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής στη Γενική Συνέλευσή της, το απόγευμα της Τρίτης.

Το σωματείο αποφάσισε τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο στις 30 Νοέμβρη, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση, ενώ υιοθέτησε μια σειρά από ψηφίσματα καταδικάζοντας την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και διεκδικώντας αιτήματα για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών.

Μπροστά στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), κάλεσε τους εργαζόμενους να παρακολουθήσουν τις εργασίες του.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Ενωσης, Κώστας Δράκος, συνόψισε ορισμένα βασικά συμπεράσματα από τη μάχη που έδωσε και συνεχίζει να δίνει το σωματείο με το Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης. Οι πρωτοβουλίες που οργανώθηκαν από το σωματείο και την Ομοσπονδία αγκαλιάστηκαν από αρκετούς εργαζόμενους, συνέβαλαν σε ένα πιο πλατύ άνοιγμα, ανέβασαν το κύρος του σωματείου ενώ είχαν αποτέλεσμα να μετρήσει νέα μέλη. Η δράση αυτή οδήγησε και σε ορισμένες μικρές νίκες για τους εργαζόμενους, όπως στη ΣΟΛ, που πέτυχαν αυξήσεις μετά από 8 χρόνια «παγωμένων» μισθών, ή σε λογιστικό γραφείο όπου εργαζόμενοι με ολιγόμηνες συμβάσεις διεκδίκησαν και πέτυχαν την πρόσληψή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

«Οι εργοδότες δεν παραχωρούν τίποτα "από την καλή τους την καρδιά", αν δεν νιώθουν την πίεση των εργαζομένων με κάθε τρόπο. Πρέπει να εντείνουμε την από τη βάση πίεση με όποιον τρόπο βοηθάει κάθε φορά - απεργίες, στάσεις εργασίας, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, συλλογές υπογραφών», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης. Στην κατεύθυνση αυτή, το σωματείο σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της δράσης του με παρεμβάσεις για τις συνθήκες εργασίας, το ωράριο, τη μητρότητα, την προστασία προσωπικών δεδομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ