Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκδήλωση για τη δράση της ΠΣΟ

Εκδήλωση με θέμα «Το ταξικό κίνημα προχωρά με αλληλεγγύη και διεθνισμό» πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Τις εισηγητικές ομιλίες στην εκδήλωση έκαναν ο γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), Γιώργος Μαυρίκος, και ο αντιπρόεδρος της Κλαδικής του Δημοσίου της ΠΣΟ και υπεύθυνος για την Ευρώπη, Μπάμπης Βορτελίνος.

Η εκδήλωση έγινε μπροστά στο Συνέδριο της Κλαδικής του Δημοσίου της ΠΣΟ, που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Νοέμβρη στην Κύπρο.

Τόσο μέσα από τις εισηγήσεις όσο και από τη συζήτηση που ακολούθησε, μεταφέρθηκε πείρα από τη δράση του διεθνούς ταξικού κινήματος, τα βήματα που έχουν γίνει, τη συνεισφορά του ΠΑΜΕ. Εγινε συζήτηση για τον απολογισμό δράσης της Κλαδικής στην Ευρώπη, τους στόχους μπροστά στο Συνέδριο και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της δράσης της. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε μια σειρά από χώρες, για την ιστορία του διεθνούς ταξικού κινήματος, τη διαπάλη με τις εργοδοτικές - κυβερνητικές ομοσπονδίες, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΠΣΟ και την έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Αναδείχθηκε η σημασία να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο η διεθνιστική δράση των συνδικάτων για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, η αλληλεγγύη απέναντι στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών του συμμαχιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ