Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι... τρομοκράτες

Το 'χουμε τονίσει και υπογραμμίσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες. Ο πραγματικός στόχος της «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας της ηγεσίας των ΗΠΑ και της λυκοσυμμαχίας της είναι τα λαϊκά και μαζικά κινήματα, όσοι αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική «νέα τάξη πραγμάτων».

Τις προάλλες, τουρκικό δικαστήριο επέβαλε την ποινή του θανάτου σε τρία μέλη της παράνομης οργάνωσης «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Μέτωπο» (DHKP-C), η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο που έχει δώσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τις «τρομοκρατικές» οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Δύο άλλοι από τους συγκατηγορουμένους των καταδικασθέντων σε θάνατο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ενώ άλλοι δύο σε 15ετή φυλάκιση. Ολοι τους καταδικάστηκαν ως τρομοκράτες και η βασική κατηγορία ήταν για «απόπειρα ανατροπής της τουρκικής δημοκρατίας», όπως δήλωσε δικαστικός αξιωματούχος.

Να σημειωθεί, ακόμη, ότι πρώτη φορά επιβάλλεται στην Τουρκία η ποινή του θανάτου, μετά την τροποποίηση του τουρκικού Συντάγματος, τον περασμένο Σεπτέμβρη και το σχετικό περιορισμό της μόνο για υποθέσεις τρομοκρατίας και πολεμικών εγκλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ