Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεπουλάμε...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ των προσφορών για την «Ολυμπιακή» το έχει ρίξει η κυβέρνηση όπως δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαππας. Σιγά παιδιά, μην παρακουράζεστε...

Πάντως, αν τις μελετήσει, όπως αυτή της ΑΧΟΝ, που την είχε αναγάγει σε πλέον αξιόπιστο και προτιμητέο αγοραστή, τότε χαλάλι ο κόπος.

ΜΟΝΟΝ ΑΝΟΗΤΟΥΣ φυσικά, μπορεί να πείσει ο Αριέλ Σαρόν! Προχωρά, λέει, σε μαζική επίθεση εναντίον των Παλαιστινίων τώρα, γιατί έκαναν τρομοκρατικές επιθέσεις η «Χαμάς» και η «Τζιχάντ». Λες και τόσον καιρό προσπαθούσε για την ειρήνευση στην περιοχή.

Αλλωστε, την ίδια «ταινία» την είδαμε και σε μεγαλύτερη εκδοχή με τον περίφημο «αντιτρομοκρατικό αγώνα» των ΗΠΑ, εναντίον του Αφγανιστάν και του Ιράκ και ποιος ξέρει ποιων άλλων. Μικρογραφία αποτελεί η τακτική Σαρόν.

Οσο για τους πέραν του Ατλαντικού φίλους των Ισραηλινών, είναι φανερό πόσο αλήθεια έλεγαν όταν μιλούσαν για «ειλικρινείς προσπάθειες» δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους.

ΕΝΤΑΞΕΙ θετικές οι εκτιμήσεις της πορείας της Οικονομίας, όπως μας λέει ο Λουκάς Παπαδήμος, όμως αυτή την αύξηση των καταναλωτικών δανείων κατά 50% στα ελληνικά νοικοκυριά δε μας την ερμήνευσε!

Εκτός, αν κάπως έτσι εννοούμε την αύξηση του εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου του πολίτη. Με δανεικά και κάθε άλλο παρά αγύριστα, βέβαια. Διότι θα επιστρέψουν στις τράπεζες διπλά και τρίδιπλα.

Προσθέστε σε όλα αυτά και τα φαινόμενα «στρογγυλοποιημένης» νοθείας των τιμών της αγοράς, λόγω έλευσης του ευρώ κι έχετε έτοιμο το παζλ του «πλούτου» των Ελλήνων εργαζομένων.

«ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ» βγάζει ο Γ. Παπαντωνίου όσα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται μέσα σε πόλεις και εγκαταλείπονται από τις μονάδες τους. Τα κάνει οικόπεδα και θα τα μοσχοπουλήσει σε όσους «φυσάνε» τον παρά. Του 'χει... μείνει φαίνεται του ανθρώπου, από την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κοντά στα 800 δισεκ. δραχμές λογαριάζει να μαζέψει. Και θα πάνε κατ' ευθείαν για την κάλυψη «κενών» του εξοπλιστικού προγράμματος. Από την παραγωγή στην κατανάλωση, δηλαδή... Από τα δημόσια ταμεία, στα ταμεία των πολυεθνικών του πολέμου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ