Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΝΕΤΙΑ.-- Το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας κήρυξε χτες τη Βενετία (που η ΟΥΝΕΣΚΟ έχει χαρακτηρίσει μνημείο της παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από την άνοδο της στάθμης του νερού (1,87 μέτρα) που έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 50ετίας. Μέχρι χτες είχαν καταγραφεί και δύο θάνατοι, μετά από τις πλημμύρες.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Η αιματοχυσία σε βάρος χιλιάδων αντικυβερνητικών στο Ιράκ από τις δυνάμεις ασφαλείας αυξήθηκε μετά από το θάνατο άλλων τεσσάρων διαδηλωτών και τον τραυματισμό 35 ατόμων όχι από σφαίρες, αλλά από μεταλλικά κάνιστρα δακρυγόνων που ρίχτηκαν εναντίον τους στη Βαγδάτη στη διάρκεια νέας διαδήλωσης. Από τις αρχές Οκτώβρη έχουν σκοτωθεί πάνω από 360 διαδηλωτές και έχουν τραυματιστεί πολλές χιλιάδες. Νέα μαζική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και αργότερα χτες βράδυ.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Σεισμός μεγέθους 7,21 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες το βράδυ, λίγο μετά τις 11 (τοπική ώρα) στην Ινδονησία, 138 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της νήσου Τερνάτε. Το επίκεντρο ήταν μόλις 45 χλμ., ενώ οι αρχές εξέδωσαν και ειδοποίηση για τσουνάμι.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Τους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί στην ανατολική Αυστραλία, όπου εκατοντάδες πύρινα μέτωπα έμεναν και χτες ανεξέλεγκτα. Το τελευταίο θύμα εντοπίστηκε στην πόλη Κέμπσι, στην επαρχία της Νέας Νότιας Ουαλίας και σύμφωνα με την αστυνομία το θύμα εκτιμάται ότι ήταν αγνοούμενος από την περασμένη Παρασκευή, που ζούσε σε προχειροφτιαγμένο κτίσμα.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Τουλάχιστον ένας νεκρός και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλου σε γυμνάσιο της Σάντα Κλαρίτα, κοντά στο Λος Αντζελες, δίχως να αποσαφηνιστεί άμεσα εάν στους τραυματίες συμπεριλαμβάνονται μαθητές. Η αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτο μαυροφορεμένο άνδρα με ασιατικά χαρακτηριστικά, που τραυματίστηκε στη διάρκεια της επιχείρησης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Χρέη υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ασκεί από χτες ο Τσαντ Γουλφ, αντικαθιστώντας τον προκάτοχό του, Κέβιν Μακαλίναν. Είναι ο πέμπτος αξιωματούχος που αναλαμβάνει προσωρινά το συγκεκριμένο υπουργείο από την έναρξη της θητείας του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ