Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΕΑΔΕ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησαν χτες η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και η Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες.

Με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές σε μια σειρά από περιοχές (Κινέτα, Χαλκιδική, Ρόδος κ.α.), σε μια περίοδο που χιλιάδες συμβασιούχοι στη δασοπροστασία με το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» οδηγούνται στην ανεργία, ανέδειξαν την ανάγκη στελέχωσης των Δασικών Υπηρεσιών με προσωπικό όλο το χρόνο.

Η Ομοσπονδία και οι συμβασιούχοι ετοιμάζονται να βρεθούν και πάλι στο δρόμο, με νέα πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 2/12, στις 12 μ. «Οχι στις απολύσεις, όχι στην ανακύκλωση της ζωής μας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», τονίζουν στο κάλεσμά τους, απέναντι στην κυβέρνηση και το υπουργείο, που, κλείνοντας τα αυτιά τους στα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων, έχουν ήδη ξεκινήσει σταδιακά τις απολύσεις τους. Η ΟΣΕΑΔΕ έχει προκηρύξει για τη Δευτέρα διευκολυντική στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου), ενώ καλεί σε συμπαράσταση όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον γγ του ΥΠΕΝ, Κ. Αραβώση. Στην επίκληση των μνημονιακών δεσμεύσεων, των δημοσιονομικών περιορισμών και της επιλογής των κυβερνήσεων να μπαλώνουν τα κενά και τις ελλείψεις ευκαιριακά με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, οι φορείς αντέταξαν πως η στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών είναι μονόδρομος για την προστασία των δασών αλλά και της ανθρώπινης ζωής από πυρκαγιές και πλημμύρες. Με δεδομένο ότι οι απολύσεις των συμβασιούχων έχουν ήδη ξεκινήσει και θα στείλουν μέσα στο Δεκέμβρη στην ανεργία χιλιάδες δασεργάτες, όπως εξηγούν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, μια σειρά από απαραίτητα έργα που θα έπρεπε να γίνονται αυτήν την περίοδο από τα δασαρχεία μπαίνουν στον «πάγο» αφού το προσωπικό αποψιλώνεται.

Η Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή διεκδικούν: 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων των 5.066 συμβασιούχων των «κοινωφελών» προγραμμάτων πυροπροστασίας στις Δασικές Υπηρεσίες. Προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας για τους εργαζόμενους στην πυροπροστασία, χωρίς αποκλεισμούς σε νέες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων. Λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για την άρση των νομικών περιορισμών και τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων εργαζομένων του Κτηματολογίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στις απολύσεις συμβασιούχων στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών (2022-06-02 00:00:00.0)
Παναττική στάση εργασίας για δεύτερη μέρα (2020-10-01 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δουλειά (2019-12-03 00:00:00.0)
Σήμερα η πανελλαδική κινητοποίηση (2019-11-06 00:00:00.0)
«Είμαστε εργαζόμενοι και όχι ωφελούμενοι!» (2019-10-15 00:00:00.0)
Στάση εργασίας για τα δεδουλευμένα τριών ετών (2017-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ