Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Κλιμακώνουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους

Από την πανθεσσαλική σύσκεψη μέσα στη βδομάδα
Από την πανθεσσαλική σύσκεψη μέσα στη βδομάδα
«Θέλουμε το δίκιο μας, παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας». Με αυτό το μήνυμα οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για τα δίκαια αιτήματά τους, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν την πανελλαδική σύσκεψη στις 15 Δεκέμβρη στη Νίκαια Λάρισας.

Στο στόχαστρο των κινητοποιήσεων μπαίνουν η ΚΑΠ της ΕΕ και η αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει για λογαριασμό του κεφαλαίου η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, πολλαπλασιάζοντας και οξύνοντας τα αγροτικά προβλήματα και βάζοντας πλέον στην ημερήσια διάταξη το ίδιο το ζήτημα της επιβίωσης.

Στη Θεσσαλία

Οπως αποφάσισαν στη μαζική πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη στον Παλαμά, οι μικρομεσαίοι αγρότες ετοιμάζονται να βγουν με τα τρακτέρ στο δρόμο, προχωρώντας από την Τετάρτη 4/12 στο στήσιμο μπλόκων στον Ε65 και κατά τόπους σε όλη τη Θεσσαλία.

Για την καλύτερη προετοιμασία των μπλόκων πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες περιοδείες στα χωριά και συσκέψεις σε επαρχιακό επίπεδο. Τόσο στην πανθεσσαλική σύσκεψη όσο και στις συζητήσεις που ακολούθησαν, καταγράφηκαν η θέληση και η αποφασιστικότητα του αγροτικού κόσμου να παλέψει οργανωμένα, μαζικά και δυναμικά για να μπουν εμπόδια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και να πιέσουν για ικανοποίηση των ζωτικής σημασίας αιτημάτων τους. Οπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στη σύσκεψη, «είτε θα παλέψουμε και θα πάρουμε ανάσες να συνεχίσουμε να παράγουμε είτε δεν υπάρχει αύριο απλά σαν θεατές των αγώνων από τον καναπέ και το καφενείο».

Την περασμένη Τρίτη, εξάλλου, εκατοντάδες αγρότες με δεκάδες τρακτέρ γέμισαν την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους με αιχμή την πάλη ενάντια στις χαμηλές τιμές στα ροδάκινα, όπως και ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για «απογείωση» της φορολογίας στο τσίπουρο και την τσικουδιά.

Στην υπόλοιπη χώρα

Αντίστοιχα και στην υπόλοιπη χώρα, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες εντείνουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα με συσκέψεις και προετοιμασίες για κινητοποιήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο:

-- Σύσκεψη αγροτών στην Ορεστιάδα διοργανώνει τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

-- Ανοιχτή σύσκεψη στο δημαρχείο Χαιρώνειας διοργανώνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Αγροτών Λιβαδειάς, την Τρίτη 3 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε σύσκεψη την Κυριακή 8 Δεκέμβρη στις 10.30 μ.μ., στην καφετέρια Αγραφιώτη στην Κυψέλη.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου θα πραγματοποιήσει παναγροτικό παλλεσβιακό συλλαλητήριο την Τρίτη 10 Δεκέμβρη, στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης στην πλατεία του ΙΚΑ, στις 11 π.μ.

-- Σε αρχαιρεσίες προχωρά ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», από 1 έως 8 Δεκέμβρη. Τις πρώτες μέρες των αρχαιρεσιών θα στηθούν κάλπες με το εξής πρόγραμμα: Κυριακή 1η Δεκέμβρη (3 μ.μ. - 6 μ.μ.) στα γραφεία του συλλόγου στο ΚΑΠΗ Νάουσας. Δευτέρα 2 Δεκέμβρη (3 μ.μ. - 4.30 μ.μ.) στην Κοινότητα στο Στενήμαχο και (5 μ.μ. - 6.30 μ.μ.) στο ΚΑΠΗ στα Μονόσπιτα. Τρίτη 3 Δεκέμβρη (3 μ.μ. - 6 μ.μ.) στην Κοινότητα στο Αγγελοχώρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ