Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Συγκεντρώνονται «στρατιές»!

Κι άλλα τρακτέρ στις πλατείες και στους δρόμους των χωριών, έτοιμα να ξεκινήσουν για τις πρωτεύουσες των νομών, στις 10 Δεκέμβρη

Με τα τρακτέρ στις πλατείες και στους δρόμους των χωριών οι αγρότες είναι πανέτοιμοι να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» στις νέες κινητοποιήσεις, που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Δεκέμβρη, με συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών. Αποφάσεις έχουν πάρει ήδη δεκάδες αγροτικές οργανώσεις, ενώ καθημερινά ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση και άλλες.

Επί τρία μερόνυχτα οι ξωμάχοι θα βρίσκονται δίπλα στα τρακτέρ τους, στέλνοντας συνεχώς το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται. Στη συνέχεια θα ξανασυσκεφτούν οι εκπρόσωποι των αγωνιζομένων αγροτών, προκειμένου ν' αποφασίσουν για την παραπέρα πορεία του αγώνα.

Το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, που οργανώνει και συντονίζει την πάλη της αγροτιάς σε πανελλαδικό επίπεδο, ξεκαθαρίζει και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγροτικός κόσμος δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα, που επιχειρούν να τον ρίξουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, «συμβουλεύοντάς» τον ν' αγωνιστεί, «για λίγο και με το μαλακό», διεκδικώντας την επίλυση επιμέρους, τοπικών και εφήμερων προβλημάτων και μην αγγίζοντας τη «ρίζα του κακού», που είναι η ουσία της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως εκφράζεται και υλοποιείται μέσω της ΚΑΠ και της «Ατζέντας 2000». Και υπογραμμίζει πως ο αγώνας γίνεται για την ικανοποίηση των ζωτικής σημασίας αιτημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς, στοχεύει στην ανατροπή αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής, πολιτικής που διασφαλίζει το αγροτικό εισόδημα και την αγροτική απασχόληση στη χώρα μας και θα ικανοποιεί τις σύγχρονες διατροφικές και καταναλωτικές ανάγκες του ελληνικού λαού.

Σε αγωνιστική «διάταξη»


Οι αγρότες της Θεσσαλίας, που από τη Δευτέρα άρχισαν να βγάζουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες και στους δρόμους των χωριών τους είναι σε κατάσταση αγωνιστικής «προθέρμανσης» για τη μαχητική συμμετοχή τους στα νομαρχιακά συλλαλητήρια, στις 10 Δεκέμβρη. Για την καλύτερη επιτυχία των νέων κινητοποιήσεών τους πραγματοποιούνται ενημερωτικές επαφές και προετοιμαστικές συγκεντρώσεις στα χωριά και τις επαρχίες των νομών της περιοχής.

Την Παρασκευή, στις 10 π.μ., οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της πόλης, απαιτώντας, μεταξύ των άλλων την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μηλοκαλλιέργεια και δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικό «παρών» στις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Στα Φάρσαλα χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αγροτών της επαρχίας, που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τον αγωνιστικό συντονισμό της δράσης τους. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συνεδριάζει κάθε μέρα στις 10 π.μ. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.

Αγροτικές συσκέψεις, ενόψει των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων πραγματοποιούνται και στις επαρχίες του νομού Μαγνησίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης των αγροτών του νομού.

Ενεργός συμπαράσταση μαθητών - εργαζομένων

Εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράταξή τους στον αγώνα της αγροτιάς οι μαθητές των σχολείων της Λάρισας την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Δεκέμβρη, ημέρα έναρξης των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων, θ' απέχουν από τα μαθήματά τους και θα δώσουν το «παρών» τους στο νομαρχιακό αγροτικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στον κόμβο της οδού Βόλου. Την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία πήρε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας, το οποίο σε ανακοίνωσή του, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει:

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές απόγνωσης της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Με την ίδια ορμή διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην πολιτική που διώχνει τους αγρότες από τη γη και τους μαθητές από τα σχολεία».

Τη συμπαράστασή του στην πάλη της αγροτιάς έχουν εκφράσει και οι εργαζόμενοι των θεσσαλικών πόλεων, όπως φαίνεται από ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Μαγνησίας και πολλές άλλες εργατικές οργανώσεις και φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ