Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΧΑΪΑ
Μονόδρομος η αγωνιστική αντίσταση

Συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Δευτέρας

«Ενα δρόμο έχουμε. Αυτόν του αγώνα. Καλούμε όλους τους αγρότες του νομού να συμμετάσχουν μαζικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη στις 11 π.μ. με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης». Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι εκπρόσωποι των αγροτών σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες το μεσημέρι στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην Πάτρα.

Το αγωνιστικό κλίμα αναζωπυρώνεται, καθώς τα τελευταία χρόνια η κατάσταση των αγροτών γίνεται ολοένα και πιο δραματική, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας, Κωνσταντίνος Λινάρδος και προειδοποίησε πως αν δε βρεθεί άμεση λύση στα προβλήματα των αγροτών, την επόμενη φορά οι κινητοποιήσεις των αγροτών δε θα είναι στις πλατείες και τις Νομαρχίες.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Αιγιάλειας, Κώστας Κερκουλάς, ο οποίος τόνισε πως «υποκινούμαστε από τα προβλήματά μας για τα οποία υπεύθυνη είναι η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς όλα αυτά τα χρόνια οι τιμές των προϊόντων έμειναν στάσιμες, με πτωτική τάση, όταν την ίδια στιγμή το κόστος παραγωγής καθημερινά ανεβαίνει. Τώρα έρχεται η επιβεβαίωση ότι οι επιδοτήσεις ουσιαστικά φτάνουν στο τέλος τους» και συμπλήρωσε πως οι περίφημες διαρθρωτικές αλλαγές είναι το μέσο για να ξεκληριστεί η μικρομεσαία αγροτιά ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγους σύγχρονους τσιφλικάδες.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Αλέξης Θανόπουλος τόνισε πως μια σειρά αποφάσεις της ΕΕ, σε σχέση με την αγροτική παραγωγή της χώρας, την έχουν καταστήσει ελλειμματική, με αποτέλεσμα - ανάμεσα στα άλλα - να λυμαίνονται την αγορά μεγαλοεισαγωγείς και Ευρωπαίοι μεσίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ