Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πραγματοποίησαν χτες το πρωί - ημέρα έναρξης των δημόσιων εγγραφών για την ιδιωτικοποίηση του πρώτου πακέτου της επιχείρησης - η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και Συνταξιούχων της Επιχείρησης, έξω από τα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στην εκποίηση της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα εργαζόμενων και συνταξιούχων της επιχείρησης. Επίσης, σε ενημερωτικά φυλλάδια που μοίραζαν στους διερχόμενους, αναδεικνυόταν η ανάγκη πάλης των εργαζομένων για να παραμείνει η ΔΕΗ εξολοκλήρου στο δημόσιο και να αποτελεί ένα φορέα που να προγραμματίζει τη δράση του με γνώμονα την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αγώνων.

Ο Η. Σταμέλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, επισήμανε σε δηλώσεις του, ότι «οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σχέδια μετατροπής της ΔΕΗ σε ανώνυμη εταιρία - και αυτό φαίνεται από τη μόλις 20% συμμετοχή τους στην αγορά μετοχών το προηγούμενο διάστημα - που θα εξυπηρετεί πιο άμεσα τα συμφέροντα των μονοπωλίων και που θα είναι η απαρχή για το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων τους». Ακόμα, υπογράμμισε ότι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας θα επιφέρει και αύξηση της τιμής του ρεύματος. Ενώ ο Α. Αβραμίδης, μέλος της ΕΤΕ - ΔΕΗ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ, τόνισε ότι αν οι εργαζόμενοι δεν αντιδράσουν είναι βέβαιο πως η ΔΕΗ θα ιδιωτικοποιηθεί στο σύνολό της όπως έχει γίνει και με άλλες επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ