Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Προκλητικός εμπαιγμός των ελαιοπαραγωγών

Στην προκλητική κοροϊδία των ελαιοπαραγωγών, προχωρά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, μέσω της νεοδιορισθείσας διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Χτες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έβγαλε μια ανακοίνωση - μνημείο εμπαιγμού των ελαιοπαραγωγών, για να διαλαλήσει ότι ξεκίνησε η καταβολή της προκαταβολής της επιδότησης στο λάδι. Ο σκοπός, βέβαια, αυτής της ανακοίνωσης είναι η δημιουργία «ομίχλης» εντυπώσεων, προκειμένου να κατευναστεί η αγανάκτηση των ελαιοπαραγωγών, για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της καταβολής της επιδότησης, καθώς και για τα μέτρα της αυθαίρετης περικοπής επιδοτούμενων ποσοτήτων λαδιού σε 17 νομούς της χώρας. Ετσι, χτες ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε, σα να αναφέρεται σε ανεγκέφαλους, πως μετά την «επιτυχημένη προσπάθεια εξορθολογισμού των επιδοτήσεων με τον καθορισμό κριτηρίων για τον προσδιορισμό των αποδεκτών προς ενίσχυση ποσοτήτων ελαιολάδου της ελαιοκομικής περιόδου 2000/2001, ξεκίνησε η διαδικασία των άμεσων πληρωμών της προκαταβολής στους δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς». Και συνεχίζει, σα να μην τρέχει τίποτα: «Ηδη απεστάλησαν τα πρώτα ποσά συνολικού ύψους 14 δισ. δραχμών σε 39.118 δικαιούχους Ομάδων Παραγωγών των ΕΑΣ Αγρινίου, Αιγιαλείας, Ηρακλείου, Μεσαράς, Μονοφατσίου και Πεζών».

Αυτό που δε διευκρινίζεται στην ανακοίνωση είναι ποιοι θεωρούνται δικαιούχοι και αν οι ελαιοπαραγωγοί θα υποχρεωθούν να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις ντροπής, για να πάρουν, όταν πάρουν, την «πετσοκομμένη» προκαταβολή της επιδότησης. Οπως, επίσης, δε διευκρινίζεται, τι θα γίνει με την καταβολή της επιδότησης στις υπόλοιπες ελαιοπαραγωγικές περιοχές και πότε θα έχουν στα χέρια τους όλοι οι ελαιοπαραγωγοί τα χρήματα που δικαιούνται να λάβουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ