Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΚΟ
Πάει κι αυτή για... «σώσιμο»

Θέμα ημερών, όπως όλα δείχνουν, είναι οι ανακοινώσεις από πλευράς υπουργείου Περιβάλλοντος αναφορικά με το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, αφού όπως ανέφερε χτες ο αρμόδιος υπουργός, Κ. Χατζηδάκης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κινείται «γρήγορα» και με «αποφασιστικότητα» για να δοθεί μια «λύση στέρεη νομικά και ελκυστική επενδυτικά».

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Κ. Χατζηδάκης περιέγραψε μια «συνταγή» παρόμοια με εκείνη της ΔΕΗ, λέγοντας ότι η ΛΑΡΚΟ «οφείλει» τουλάχιστον 135 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από «παράνομες κρατικές ενισχύσεις», σύμφωνα με σχετική απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, ενώ παράλληλα είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ, με 340 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός «θυμήθηκε» επίσης την παραβίαση περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της, μέχρι και το γεγονός ότι στην επιχείρηση δεν τηρούνται κανόνες ασφαλείας με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί 2 θανατηφόρα δυστυχήματα τους τελευταίους μήνες, δηλαδή όλα εκείνα τα προβλήματα που φόρτωσαν διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Η «λύση» στην οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι η «εκκαθάριση εν λειτουργία» και πώληση περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων και δικαιωμάτων εξόρυξης μεταλλευμάτων, με παράλληλη αναζήτηση επενδυτή ο οποίος και θα αναλάβει να διαχειριστεί μια επιχείρηση μικρότερη, αλλά «καθαρή» και «απαλλαγμένη» από τις ισχύουσες Συμβάσεις Εργασίας και επίπεδα μισθών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ