Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ
Ζητούν «εθνική γραμμή» και καλλιεργούν αυταπάτες για το ρόλο ΕΕ και ΝΑΤΟ

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καθοριστεί «εθνική γραμμή» απέναντι στην Τουρκία και την κλιμάκωση της επιθετικότητάς της, πάντα στο πλαίσιο που υπαγορεύουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης, οι ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες και οι σχεδιασμοί τους στην ευρύτερη περιοχή.

Επιβεβαιώνοντας τη σύμπλευση με τη ΝΔ αλλά και το ΚΙΝΑΛ, που εμφανίζεται με παρόμοια ρητορική, η Κουμουνδούρου προτρέπει την κυβέρνηση να εναποθέσει την επίλυση του προβλήματος στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, την ίδια στιγμή που οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί με τη στάση τους τροφοδοτούν την τουρκική επιθετικότητα. Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του από την Αλεξανδρούπολη, στη λογική της αναγόρευσης της ΕΕ από μέρος του προβλήματος σε μέρος της λύσης, κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη πως δεν έπραξε τα δέοντα ώστε να «σφίξει η θηλιά» στο λαιμό του Ερντογάν, με περισσότερες κυρώσεις. Χαρακτήρισε «πολιτική κατευνασμού και αδράνειας» απέναντι στην Τουρκία τη στάση της κυβέρνησης και την κάλεσε «να σηκώσει δύναμη φωνής και πυγμής» και «κυρίως να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, από την ΕΕ, να εφαρμοστούν οι κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας και να επεκταθούν». Στο ίδιο πνεύμα ήταν άλλωστε και η χτεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, με επικλήσεις για «έναν πολύ πιο αποφασιστικό ρόλο των ΗΠΑ υπέρ της ειρήνης και του Διεθνούς Δικαίου»! Οπως είπε, «περιμένουμε από τους συμμάχους μας (σ.σ. τις ΗΠΑ) υποστήριξη στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και στην αποφασιστική καταδίκη ενεργειών που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο». Υποστήριξε μάλιστα ότι ένας από τους λόγους της καθιέρωσης του ελληνοαμερικανικού «Στρατηγικού Διαλόγου» - στην οποία προχώρησε η κυβέρνησή του, ρίχνοντας το λαό ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών - ήταν για «στήριξη στις δύσκολες στιγμές», όπως αυτές με τις τουρκικές προκλήσεις.

Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα και το ΚΙΝΑΛ, με την πρόεδρό του Φ. Γεννηματά να επαναφέρει, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Πολιτικού Εκτελεστικού Συμβουλίου, το αίτημά της προς τον Κυρ. Μητσοτάκη για τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να διατυπωθεί «κοινή εθνική γραμμή αντίδρασης» απέναντι στην επιθετικότητα της Αγκυρας. Με τη σειρά της υπέδειξε στην κυβέρνηση να «ακουμπήσει» στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ζητώντας από την πρώτη «να πάρει αμέσως θέση» και από το δεύτερο «να σταματήσει να παριστάνει τον ουδέτερο παρατηρητή...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ