Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το πανθεσσαλικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου

Και νέα φουρνιά αμερικανικών αεροπλάνων στη Λάρισα τον Δεκέμβρη

Από πρόσφατη κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας
Από πρόσφατη κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας
Τη μάχη για την επιτυχία του πανθεσσαλικού αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου, που διοργανώνεται το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στο δημαρχείο Βόλου, δίνουν καθημερινά οι Επιτροπές Ειρήνης αλλά και δεκάδες Σωματεία και μαζικοί φορείς, που συμμετέχουν στις Επιτροπές Αγώνα που έχουν στηθεί σε Βόλο και Λάρισα, με συσκέψεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και στα πανεπιστήμια της περιοχής. Στη συζήτηση με τον λαό της περιοχής αναδεικνύουν ότι η ανανέωση, η ενίσχυση και η επέκταση της ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις βάσεις μετατρέπουν τη χώρα και την περιοχή σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο, καθιστώντας την με αυτόν τον τρόπο μαγνήτη επιθέσεων. Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν πως με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνεται ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια, όπως ισχυρίζονται οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά με τους σχεδιασμούς τους στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών βάζουν σε μεγάλους κινδύνους τον λαό και στη «μέγγενη» των ανταγωνισμών τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν μαζικά τον λαό να διαδηλώσει το Σάββατο και να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν θα επιτρέψει στους φονιάδες των λαών να χρησιμοποιούν τις υποδομές της περιοχής και της χώρας για τα σχέδιά τους.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο και στο τηλέφωνο 2410.250.708 από τις 8.00 έως τις 14.00. Λεωφορεία για τον Βόλο θα αναχωρήσουν το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, στις 9.30 από το Επιμελητήριο στην οδό Τ. Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας).

«Επιδείξεις» νέων αμερικανικών οπλικών συστημάτων

Την ίδια ώρα, μετά τα UAV (μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη), που έχουν εγκατασταθεί στην 110 πτέρυγα μάχης της Λάρισας από το 2018, υπάρχουν επίσης πληροφορίες για την εγκατάσταση στην πόλη των «GLOBAL HAWK». Πρόκειται για κατασκοπευτικά αεροσκάφη που διαθέτουν κάμερες, αισθητήρες υπερύθρων και φέρουν πολλά οπλικά συστήματα. Με αυτά τα αεροσκάφη, οι ΗΠΑ κάνουν επιθέσεις ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.

Ταυτόχρονα, αντιπροσωπείες 11 ευρωπαϊκών χωρών αναμένεται να βρεθούν στην αεροπορική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στα μέσα Δεκέμβρη, για να παρακολουθήσουν επιδείξεις των προηγμένων δυνατοτήτων του αμερικανικού «UAV ΜQ-9 Guardian» κυρίως στον τομέα της επιτήρησης των θαλασσών.

Σημειώνεται ότι οι επιδείξεις του «MQ-9 Guardian» διοργανώνονται από την κατασκευάστρια αμερικανική εταιρεία «General Atomics Aeronautical Systems, Inc.» («GA-ASI») με τη συνδρομή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι προ ημερών η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε επισήμως τις επιδείξεις που θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα ενώ ο Λ. Μπλου, CEO της «GA-ASI», δήλωσε: «Εκτιμούμε την υποστήριξη και τη βοήθεια από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία για τις επιδείξεις της θαλάσσιας επιτήρησης και των δυνατοτήτων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών μας στην Ευρώπη. Η ζήτηση για οικονομική, μακράς αντοχής εναέρια επιτήρηση των θαλασσών που περιβάλλουν την Ευρώπη μεγαλώνει». Αλλωστε, με την πρόσφατη «ανανέωση» - διεύρυνση της αμυντικής συμφωνίας ΗΠΑ - Ελλάδας, η στάθμευση των αμερικανικών UAV στη Λάρισα έχει μονιμοποιηθεί, μετατρέποντας όλη την πόλη σε ορμητήριο θανάτου αλλά και στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Οι χώρες που έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν στη Λάρισα τις επιδείξεις των δυνατοτήτων του «ΜQ-9 Guardian» είναι οι: Ιταλία, Ισπανία, Ην. Βασίλειο, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Βέλγιο, Ρουμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί θα δείξουν ό,τι πιο σύγχρονο από πλευράς συστημάτων και συσκευών μπορούν να «κουμπώσουν» πάνω στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Θα γίνει επίδειξη ενός ραντάρ «πολλαπλών λειτουργιών» θαλάσσιας επιφάνειας, δέκτη αυτόματου συστήματος ταυτοποίησης (AIS) καθώς και βίντεο υψηλής ευκρίνειας εξοπλισμένου με υπέρυθρες κάμερες. Το παραπάνω σύστημα που ενσωματώνεται στo «ΜQ-9 Guardian» επιτρέπει τον εντοπισμό σε πραγματικό χρόνο και την ταυτοποίηση των σκαφών επιφανείας σε πάνω από χιλιάδες τετράγωνα ναυτικά μίλια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και «Global Hawk» στη Λάρισα (2019-03-27 00:00:00.0)
Για επιτήρηση αστικών περιοχών με πρόσχημα την «τρομοκρατία» (2014-12-24 00:00:00.0)
Εκπαίδευση για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ (2014-11-21 00:00:00.0)
Προμηθεύεται «μη επανδρωμένα αεροσκάφη» για ανθρωποκυνηγητό (2014-04-16 00:00:00.0)
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την καταστολή μεταναστών (2010-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ