Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΑΠ
Εκπαίδευση για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ

Την ποικιλία «στίβων μάχης» που διαθέτει για εκπαίδευση στα ΝΑΤΟικά πρότυπα διαφημίζει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στη Σούδα. Το ΚΕΝΑΠ εκπαιδεύει στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διαφόρων χωρών στον έλεγχο θαλάσσιων διαύλων με νηοψίες επιφάνειας, υποβρύχιες έρευνες και εναέριες επιτηρήσεις, στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», της «πειρατείας» και άλλων «ασύμμετρων απειλών».

Σε αυτό το πλαίσιο, με νεότερη ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι από το φθινόπωρο του 2013 ανέπτυξε περιοχή εκπαίδευσης ειδικά για πτήσεις ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) σε χαμηλό ύψος (κάτω από τα χίλια πόδια) «προσφέροντας την ευκαιρία για αξιολόγηση επίλεκτου προσωπικού και ειδικών τακτικών σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον».

Συνεχίζει: «Η εξειδικευμένη εκπαίδευση περιλαμβάνει τις δεξιότητες και γνώσεις που απαιτούνται από ένα άτομο για να πετάξει ένα UAV ή για καταρρίχηση από ελικόπτερο ως μέλος ομάδας, με τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες "fast-rope"», το σχοινί που χρησιμοποιούν οι Ειδικές Δυνάμεις για να κατεβαίνουν ταχέως από τα ελικόπτερα στο πεδίο μάχης.

Παραπέρα, η διοίκηση του ΚΕΝΑΠ γνωστοποιεί ότι από τον Οκτώβρη φέτος παρέχει στους εκπαιδευόμενους, στον κόλπο τη Σούδας, και ρυμουλκό ή ένα ρυμουλκούμενο σκάφος μήκους 60 ποδών, σκάφη «που προσθέτουν έξτρα ρεαλισμό στην εκπαίδευση σε σχετικά χαμηλά κόστος, αυξάνοντας τη δυσκολία των ασκήσεων μέρα και νύχτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ