Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΣΤΑΤ
Ερευνα συνθηκών διαβίωσης

Τους αποκαλούμενους «δείκτες ευημερίας» του πληθυσμού για το 2012 δημοσιοποίησε χτες η ΕΛΣΤΑΤ. Οι εν λόγω δείκτες καταρτίζονται στη βάση ερωτηματολογίων με κοινά κριτήρια σε όλες τις χώρες της ΕΕ, επομένως δεν καταγράφουν συγκεκριμένα στοιχεία για τη διαβίωση των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά υποκειμενικά ποσοστά «ικανοποίησης», «εμπιστοσύνης» κ.τ.λ. στη βάση των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το ποσοστό των ατόμων του συνολικού πληθυσμού που δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση ανέρχεται σε 11,7% (έναντι ποσοστού 21,3% στο «φτωχό πληθυσμό»). Στην άλλη πλευρά της κλίμακας «πλήρως ικανοποιημένο από την οικονομική κατάσταση» δηλώνει το 1,4% του γενικού πληθυσμού και 0,9% του «φτωχού πληθυσμού»...

Επιπλέον, το 45% του συνολικού πληθυσμού δηλώνει ότι «δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό σύστημα», ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται σε 19,2% για τη Δικαιοσύνη και 12,5% για την Αστυνομία. Τα ποσοστά αυτά («καθόλου εμπιστοσύνη») είναι μεγαλύτερα για το «φτωχό πληθυσμό» (47,4%, 22,8% και 15,3%, για «πολιτικό σύστημα», Δικαιοσύνη και Αστυνομία, αντίστοιχα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ