Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο το πανθεσσαλικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στο Βόλο

Να μη γίνει η Θεσσαλία πολεμική βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Λάρισα
Από παλιότερη κινητοποίηση στη Λάρισα
Μαζική συμμετοχή αναμένεται αύριο Σάββατο, 7 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στο δημαρχείο Βόλου, στο πανθεσσαλικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο ενάντια στην παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν οι Επιτροπές Ειρήνης αλλά και δεκάδες σωματεία και μαζικοί φορείς από όλη τη Θεσσαλία. Το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης, συγκροτήθηκαν Επιτροπές Αγώνα σε Βόλο και Λάρισα με τη συμμετοχή των παραπάνω φορέων. Ταυτόχρονα, μπροστά στο συλλαλητήριο έγιναν περιοδείες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, πανεπιστήμια, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με εργαζόμενους, συζητήθηκε το κάλεσμα σε ΔΣ σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, γυναικείων συλλόγων, με στόχο όλο και πιο πολλοί να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που υπάρχουν για το λαό από τη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Συνεργοί στα επικίνδυνα σχέδια οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές

Συνεργοί στα σχέδια που εκθέτουν το λαό σε μεγάλους κινδύνους αναδεικνύονται η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας που εκλέγεται με τη στήριξη της ΝΔ, οι δημοτικές αρχές σε Βόλο, αλλά και στη Λάρισα, που εκλέγεται με τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις στοιχίζονται πλήρως στο στόχο της μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Ετσι ο περιφερειάρχης της ΝΔ Κ. Αγοραστός δήλωσε ...αδυναμία να απαντήσει στη σχετική Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας - ΗΠΑ. Επικαλέστηκε μάλιστα ...«έλλειψη γνώσης» του περιεχομένου της, την ίδια στιγμή που έχει βουίξει ο τόπος για τη Συμφωνία, και ενώ ο ίδιος έχει συναντηθεί στο παρελθόν, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα.

Στη Λάρισα, η δημοτική αρχή, με πρόθυμους συμπαραστάτες τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με συνοπτικές διαδικασίες καταψήφισε το ψήφισμα της Επιτροπής Ειρήνης που στήριξε η «Λαϊκή Συσπείρωση», παραπέμποντας το θέμα σε ...διαπαραταξιακή επιτροπή.

Στο Βόλο, ο δήμαρχος, Αχ. Μπέος, έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Μακάρι να είχε ο Βόλος Αμερικανούς να γεμίσουν τα καταστήματα» και σε σχετική Επερώτηση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», η δημοτική αρχή, αφού αρνήθηκε επίμονα να διαβάσει το σχετικό κείμενο, χρησιμοποίησε την προσφιλή αντιδραστική τακτική της να κλείνει το μικρόφωνο στους εκλεγμένους του ΚΚΕ.

Τις προηγούμενες μέρες, οι Επιτροπές Αγώνα σε Βόλο και Λάρισα έδωσαν συνεντεύξεις Τύπου, όπου, μεταξύ των άλλων, σημείωσαν πως το ιδεολόγημα ότι «η εγκατάσταση των εγκληματικών ορμητηρίων θα φέρει ανάπτυξη στις τοπικές οικονομίες, συσκοτίζει την πραγματικότητα ότι ο ελληνικός λαός χρυσοπληρώνει τα δολοφονικά τάγματα, με τη συμμετοχή της χώρας στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ που δεν έχουν σχέση με την εθνική μας άμυνα, με 4,2 δισ. ευρώ ετησίως συν τα ατέλειωτα εκατομμύρια των αμυντικών δαπανών που είναι μόνιμα προσανατολισμένες στο άρμα του αμερικανικού στρατιωτικού και βιομηχανικού συμπλέγματος. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ για το λαό και τη νεολαία προδιαγράφεται στον ορίζοντα το πολεμικό σφαγείο».

Ακόμα, υπογράμμισαν πως με βάση και τις εξελίξεις ο καθένας μπορεί να σκεφτεί πόσο αβάσιμη και έωλη είναι η θέση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ πως οι συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εγγυώνται την ασφάλεια του λαού μας και πως το ΝΑΤΟ αποτελεί «δύναμη ειρήνης». Κάλεσαν το λαό της περιοχής να μη δεχτεί να βάλει πλάτη στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αντίθετα να ξεσηκωθεί ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή, ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή και μέσα από τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να δώσουν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο.

Πούλμαν για το συλλαλητήριο

Πούλμαν για το συλλαλητήριο θα αναχωρήσουν:

  • Από τη Λάρισα, στις 9.30 π.μ. από την οδό Τάκη Τσιόγκα, μπροστά από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Η μετακίνηση είναι δωρεάν.
  • Από την Καρδίτσα, στις 8.30 π.μ. από την πέτρινη τράπεζα.
  • Από τα Τρίκαλα στις 9 π.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ