Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χολή και δηλητήριο της φασιστοφυλλάδας «Στόχος» σε αγωνιστές αξιωματικούς

Οι απόγονοι του Χίτλερ και του Γκέμπελς είναι για μια ακόμα φορά αδίστακτοι. Τολμούν να ρίξουν χολή στους αγωνιστές αξιωματικούς Μιχάλη Βαρδάνη, αντιστράτηγο ε.α., και Αντώνη Κακαρά, αρχιπλοίαρχο ε.α., γιατί στις συνθήκες της δικτατορίας ανέπτυξαν πλούσια αντιστασιακή και αντιδικτατορική δράση. Για τη δράση τους αυτή, όπως είναι πλατιά γνωστό, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, διώχτηκαν. Αυτό δεν μπορούν τα το χωνέψουν οι ναζιφασίστες του «Στόχου».

Οι δύο αυτοί αγωνιστές αξιωματικοί, με καταγωγή από λαϊκές οικογένειες, ήταν απόλυτα ταυτισμένοι με τα λαϊκά συμφέροντα, το δίκιο, για την ευημερία και την πρόοδο του λαού μας.

Τα ναζιστικά απολιθώματα δεν δικαιούνται ούτε να πιάνουν στο στόμα τους τους αγωνιστές αξιωματικούς. Η αγωνιστική προσφορά τους, η αξιοπρέπεια και το παράδειγμά τους αποτελούν οδηγό για τις νέες γενιές.

Η ανωτερότητά τους αποτυπώνεται στην τοποθέτηση του αείμνηστου Αντώνη Κακαρά «Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ», όπου αναφέρει: «Ψηφίζω το Κόμμα αυτό γιατί μόνον έτσι πολλαπλασιάζεται η δύναμη της ψήφου, αφού ενισχύει ασυμπίεστους και αδιάφθορους αγωνιστές, που είναι οι κομμουνιστές. Γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν διαψεύστηκαν οι ελπίδες μου και δεν μετάνιωσα που τάχθηκα υπέρ του. Γιατί έτσι δεν ντρέπομαι πως ανέχτηκα ή βοήθησα στη ρεμούλα αυτού του τόπου και των εργαζομένων, στις απάτες, στις ψευτιές, στα σκάνδαλα, στην ενίσχυση της πλουτοκρατίας. Γιατί έτσι διατηρώ ζωντανή την ελπίδα για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Γιατί εξακολουθώ και πιστεύω ακράδαντα πως η ιδεολογία που οπλίζει και ατσαλώνει το ΚΚΕ είναι αναλλοίωτη, ζωντανή, πανίσχυρη, οι στόχοι δίκαιοι. Αλλά και γιατί το Κόμμα αυτό είναι πατριωτικό. Γι' αυτό υποστηρίζω και θα ψηφίσω το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ