Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακύκλωση... με την υποστήριξη Πάιατ

Με μηνύματα υπέρ της ανακύκλωσης και της «πράσινης» οικονομίας ως νέου πεδίο για τις «μπίζνες» των επιχειρηματικών ομίλων, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρευρέθηκε χτες στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης της αμερικανικής ENVIPCO στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «απελευθέρωση» του μοντέλου των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη διαχείριση των απορριμμάτων και ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα παρουσιαστεί το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων. Δίνοντας το στίγμα τού πού θα κινείται το σχέδιο αυτό, σημείωσε ότι «οι ΟΤΑ αποδεσμεύονται από την ασφυκτική εποπτεία του κράτους και μπορούν και στην αποκομιδή των απορριμμάτων να κάνουν ό,τι είναι σωστό και οικονομικό για τους δημότες τους». Πρόσθεσε ότι στο εξής ένα μέρος της κρατικής χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ θα συνδέεται με τις επιδόσεις στην ανακύκλωση.

Ο δε Πάιατ, με διάθεση... ειλικρίνειας, τόνισε ότι «τέτοιες προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος και διαφύλαξης των φυσικών πόρων έχουν σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον», ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τη δέσμευση του Κυρ. Μητσοτάκη να καταργηθεί ο λιγνίτης ως καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρισμού μέχρι το 2028. Σχετικά με τη μονάδα της ENVICPO, έκανε λόγο για το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας που θεμελιώνεται εκτός των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι σκοπός είναι η Ελλάδα να γίνει «κόμβος ανακύκλωσης» για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δίχως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ