Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΗΛΙΟ
Μετανάστης εργάτης έχασε τη ζωή του στα λατομεία της Μηλίνας

Ακόμα ένας εργάτης σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας, την Παρασκευή 13/12. Πρόκειται για έναν 23χρονο μετανάστη εργαζόμενο, που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια εργασιών στα λατομεία της Μηλίνας στο Πήλιο. Ο 23χρονος διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Νότιου Πηλίου του ΚΚΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες στους χώρους δουλειάς και τις τεράστιες ευθύνες της εργοδοσίας.

Οπως επισημαίνει, «ο νεαρός μετανάστης καταπλακώθηκε από ογκόλιθο όταν κόπηκε ο ιμάντας που σήκωνε το φορτίο που μεταφερόταν από μπουλντόζα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του. Το νέο θανατηφόρο "ατύχημα" αναδεικνύει ακόμα μια φορά τις απαράδεκτες συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν στη χώρα μας αναζητώντας μεροκάματο, αλλά και Ελληνες εργαζόμενοι δουλεύοντας με εντατικούς ρυθμούς, συχνά χωρίς καμία ειδίκευση, χωρίς Ασφάλιση, χωρίς μέτρα προστασίας και χωρίς καν το κατώτερο μεροκάματο που προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Καθημερινά εργαζόμενοι θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου».

Καταλήγοντας, η ΚΟΒ Νότιου Πηλίου καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν άμεσα τόσο για ελέγχους στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όσο και για την απόδοση ευθυνών.

Πτώση εργάτη από ύψος 9 μέτρων στη Χίο

Σοβαρά τραυματίστηκε εργαζόμενος στην πόλη της Χίου, όταν έπεσε από ύψος 9 μέτρων, καθώς εκτελούσε εργασίες φωτισμού, στη λεωφόρο Ενώσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 48χρονος εργάτης έπεσε από γερανοφόρο όχημα, καθώς έσπασε το συρματόσχοινο από το καλάθι του γερανού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο εργαζόμενος εργαζόταν για λογαριασμό εργολάβου.

Από την πτώση ο εργαζόμενος υπέστη πολλαπλά τραύματα, του έγινε αφαίρεση σπλήνας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να διακομισθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ