Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Στηρίζει τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο μετρό

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) που αποφάσισε «σε μια νύχτα να μετακινήσει μονομερώς και με αυταρχικό τρόπο εργαζόμενους από τις θέσεις εργασίας τους και να τους αλλάξει τα ωράρια εργασίας τους με τη χρήση του διευθυντικού δικαιώματος».

Στηρίζει τους εργαζόμενους στο μετρό και τη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει για σήμερα, Τρίτη (έναρξη λειτουργίας έως 10 π.μ.), καλώντας τους να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει τις ευθύνες των κυβερνήσεων «για τις συνεχείς αλλαγές θέσεων εργασίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και τις απαράδεκτες ελλείψεις σε προσωπικό».

«Στις αστικές συγκοινωνίες έχουν να γίνουν προσλήψεις προσωπικού περισσότερο από 10 χρόνια», τονίζει. Υπογραμμίζει τις μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων που επιβαρύνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, την εντατικοποίηση που εκφράζεται με δουλειά ακόμα και «30 μέρες το μήνα για να βγει το συγκοινωνιακό έργο».

Στο παραπάνω φόντο καλεί τους εργαζόμενους στο μετρό να παλέψουν «για τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματά τους, για την υλοποίηση της ΣΣΕ, για άμεσες προσλήψεις προσωπικού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ