Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κάλεσμα για τη συνέλευση σήμερα στη ΛΑΡΚΟ

Να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού Σωματείου, σήμερα, στις 9 π.μ., με σκοπό να λάβουν αποφάσεις πάλης για τη δουλειά και τα δικαιώματά τους, καλεί τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα το «Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΛΑΡΚΟ» (ΕΑΜ).

Κυβέρνηση και διοίκηση έχουν ανακοινώσει την εκποίηση της εταιρείας, με εκκαθάριση εν λειτουργία και προαναγγελία δύο διαγωνισμών μέσα στο 2020. Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, καθώς την περασμένη βδομάδα η διοίκηση ανακοίνωσε πιθανή αδυναμία καταβολής της εξόφλησης της μισθοδοσίας του Νοέμβρη και της προκαταβολής της μισθοδοσίας του Δεκέμβρη στις συμφωνημένες ημερομηνίες.

«Εχουμε χιλιάδες συμμάχους, που θα μας στηρίξουν σε αυτόν τον δίκαιο και τίμιο αγώνα και στο τέλος θα βγούμε νικητές, αρκεί όμως τον πρωταγωνιστικό ρόλο να το παίξουμε εμείς, ως εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ», τονίζουν στην ανακοίνωση - κάλεσμά τους οι δύο εκλεγμένοι με το ΕΑΜ στο Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού Σωματείου. Στην κατεύθυνση αυτή, υπενθυμίζουν την επιτυχία της σύσκεψης που οργανώθηκε στη ΛΑΡΚΟ με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας στις 8/12 και την απόφασή της για μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, μέσα στο Γενάρη.

Η επιτυχία της σύσκεψης «έδειξε ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουμε δίπλα μας χιλιάδες συμμάχους στον αγώνα απέναντι στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εκποιήσει τη ΛΑΡΚΟ και να χτυπήσει στο ψαχνό θέσεις εργασίας και ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει», υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστές. Ξεκαθαρίζουν πως προϋπόθεση για να μπει φρένο στα κυβερνητικά σχέδια είναι να βρεθούν πρωταγωνιστές στον αγώνα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, παίρνοντας στα χέρια τους τον αγώνα και απευθύνοντας κάλεσμα σε συνδικάτα, φορείς και κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν σε αυτό το συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ