Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Χωρίς φάρμακα οι ογκολογικοί ασθενείς στο ΠΓΝ Πατρών

Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα απαιτεί η ΔΗΠΑΚ Γιατρών

Πριν από λίγες μέρες οι ογκολογικοί ασθενείς, πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν πολλά χιλιόμετρα για να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες χημειοθεραπείες τους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ), πληροφορήθηκαν ότι οι θεραπείες τους αναστέλλονται λόγω έλλειψης φαρμάκων.

Το γεγονός καταγγέλλει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών, επισημαίνοντας ότι «η επίσημη αιτιολόγηση από τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι το φαρμακείο δεν έχει άλλο απόθεμα των συγκεκριμένων χημειοθεραπευτικών σκευασμάτων (που έχουν βάση την πλατίνα), λόγω αναστολής της προμήθειάς του από συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία που έχει σύμβαση με το ΠΓΝΠ, με άγνωστο το πότε θα είναι πάλι διαθέσιμο».

Σημειώνει πως «το γεγονός αυτό δεν αποτελεί καινούριο φαινόμενο και έρχεται να προστεθεί στην καθημερινή αθλιότητα που βιώνουν ασθενείς και προσωπικό στα διαρκώς υποχρηματοδοτούμενα και συνεπώς υποβαθμιζόμενα δημόσια νοσοκομεία σήμερα» και τονίζει πως «θα αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο μιας και το Φάρμακο - εμπόρευμα θα υποτάσσεται στους νόμους της αγοράς».

Καταγγέλλει ότι, «την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας και αρωγό την ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στήνει φιέστες προκειμένου να προχωρήσουν περαιτέρω στο ξεκλήρισμα της δημόσιας Υγείας μέσω των ΣΔΙΤ. Κερδισμένη από αυτά θα βγει μία μερίδα επιχειρηματιών εντός και εκτός των νοσοκομείων που θα ωφεληθούν από τα "νομιμοποιημένα φακελάκια" και την επέκταση της μπίζνας με ιδιωτικές ασφαλιστικές, ιατρικούς τουρισμούς και τη σύνδεση των νοσοκομείων με ιδιώτες. Οι μεγάλοι χαμένοι της πολιτικής αυτής είναι οι ασθενείς που θα αναγκάζονται να βάζουν ολοένα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες Υγείας αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί, συνολικά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Το ομολογεί άλλωστε η ηγεσία του ΠΙΣ ότι οι προτάσεις της σηματοδοτούν το χτύπημα των μισθολογικών, εργασιακών και επιστημονικών μας δικαιωμάτων».

Η ΔΗΠΑΚ Γιατρών απαιτεί από τους αρμόδιους να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα και να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών. Και διεκδικεί:

  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο.
  • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητική δίωξη γιατρών παρά το «ξεχαρβάλωμα» στο νοσοκομείο (2023-09-28 00:00:00.0)
Μονόδρομος ο αγώνας για δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας υψηλού επιπέδου (2022-04-22 00:00:00.0)
Την Πέμπτη οι εκλογές για νέα διοίκηση (2013-02-19 00:00:00.0)
Παρέμβαση της ΔΗΠΑΚ γιατρών (2011-11-11 00:00:00.0)
Πυρήνας το δημόσιο Κέντρο Υγείας (2011-03-01 00:00:00.0)
Ανατρέπει δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών (2003-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ