Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΓΝΠ ΡΙΟΥ
Προκλητική δίωξη γιατρών παρά το «ξεχαρβάλωμα» στο νοσοκομείο

Την προκλητική συμπεριφορά της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, που προχωρά σε προκαταρκτική εξέταση κατά δύο νεαρών γιατρών, οι οποίοι κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για την εξαφάνιση ασθενούς που είχε μεταφερθεί με ιδιωτικό ασθενοφόρο από το ΠΓΝΠ του Ρίου στο ΓΝ «Αγιος Ανδρέας» προκειμένου να υποβληθεί σε εξέταση σε αξονικό τομογράφο, καταγγέλλει η διοίκηση της Ενωσης Ιατρών Νομού Αχαΐας.

Το περιστατικό σημειώθηκε μέρα που στο Νοσοκομείο του Ρίου δεν λειτουργούσε κανένας από τους δύο αξονικούς λόγω βλάβης. Ως «λύση» πραγματοποιούνταν μεταφορά ασθενών απ' το συγκεκριμένο νοσοκομείο που εφημέρευε στο ΓΝ «Αγιος Ανδρέας», με ιδιωτικά ασθενοφόρα και συνοδεία γιατρών.

Ο ασθενής, που αναφέρει η ΥΠΕ, βρέθηκε σώος λίγες ώρες αργότερα σε χώρο εκτός του νοσοκομείου («Αγ. Ανδρέα»), με την Ενωση να αναφέρει για την κατάσταση που επικρατεί:

«Ηταν αναμενόμενο να προκύψει τέτοιο περιστατικό όταν η διοίκηση του ΠΓΝΠ δεν είχε πάρει κανένα μέτρο για να μην οδηγηθούμε στη βλάβη του αξονικού τομογράφου. Οταν τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα, δεν έβγαλε καμία επίσημη ανακοίνωση ανάληψης της ευθύνης απέναντι στους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Ούτε μία συγγνώμη για τα μάτια του κόσμου. Οταν δεν πήρε καμία επίσημη θέση για τον τρόπο και το καθεστώς διακομιδής των ασθενών με ιδιωτική εταιρεία η οποία απαίτησε - ανεπίσημα και προφορικά πάντα - τη συνοδεία των ασθενών από γιατρούς του νοσοκομείου. Οταν δεν πήρε καμία ευθύνη για την προσωρινή εξαφάνιση του ασθενούς εξαιτίας ακριβώς αυτής της δυσλειτουργίας».

Κάνει λόγο για απαράδεκτη και προκλητική στάση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, που θέλει να τιμωρήσει ουσιαστικά τους δύο νέους γιατρούς.

Τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί σε «σταθμάρχη» κανένας γιατρός που με αυταπάρνηση και φιλότιμο προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους ασθενείς και απαιτεί, μεταξύ άλλων, να ανακληθεί άμεσα η προκαταρκτική εξέταση, να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα εκσυγχρονισμού και ανανέωσης των αξονικών τομογράφων του ΠΓΝΠ με επαναλειτουργία του αξονικού των Επειγόντων, καθώς και ενίσχυση του ΕΚΑΒ με αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα διακομιδών.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ανάλογα περιστατικά με μετακινήσεις γιατρών, ασθενών και ασθενοφόρων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, για να καλυφθούν ανάγκες που δεν καλύπτονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά ως αποτέλεσμα της συνολικότερης κατάστασης που επικρατεί με το γενικότερο «ξεχαρβάλωμα» στον τομέα της δημόσιας Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνες συνθήκες για ασθενείς και εργαζόμενους (2024-06-20 00:00:00.0)
Τα εκρηκτικά προβλήματα στο χώρο της Υγείας δεν λύνονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα (2017-05-05 00:00:00.0)
Να επαναλειτουργήσουν άμεσα και με ασφάλεια τα χειρουργεία του νοσοκομείου (2017-03-23 00:00:00.0)
Χαλασμένα τα μισά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ! (2014-12-19 00:00:00.0)
Επιβάρυνση σε ασθενείς και προσωπικό (2005-04-22 00:00:00.0)
«Αδειάζει» το «Σωτηρία» για το «Αττικόν» (2003-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ