Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
23 χιλιάδες ευρώ σε εταιρεία για υπηρεσίες καθαριότητας τριών βδομάδων!

Το ποσό των 23.182 ευρώ αποφάσισε να δώσει η περιφερειακή αρχή Αττικής σε ιδιωτική εταιρεία ώστε να απασχολήσει 2 καθαρίστριες για 3 βδομάδες σε εργασίες καθαρισμού ισόγειου χώρου που θα χρησιμοποιείται το διάστημα αυτό για δραστηριότητες σχετικές με τις τοπικές εκλογές. Η απόφαση έχει ημερομηνία 22 Σεπτέμβρη και αναφέρει ότι «ο χρόνος παροχής υπηρεσιών για τον χώρο στο κτίριο της Λ. Συγγρού 80-88 είναι από την υπογραφή της Σύμβασης έως και 17/10/2023, από 8 π.μ. έως και 9 μ.μ. καθημερινά»!

Τα παραπάνω αποκαλύπτει και καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος σχολιάζει ότι δίνονται 23 χιλιάδες ευρώ ενώ «τις καθαρίστριες η εταιρεία αυτή, όπως και η πλειοψηφία του κλάδου, τις πληρώνει στην καλύτερη των περιπτώσεων με τον κατώτατο μισθό των 780 ευρώ τον μήνα μεικτά!». Οταν όμως οι εργαζόμενοι ζητάνε αυξήσεις στους μισθούς, η μόνιμη απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος».

Ακόμα, επισημαίνει ότι τόσο η απόφαση ανάθεσης «όσο και η λογική που τη διέπει αποτελούν μόνιμα στοιχεία της χρόνιας πολιτικής όλων των περιφερειακών αρχών, απαξίωσης υπαλλήλων και υπηρεσιών, αξιοποίησης της υποστελέχωσης για διοχέτευση άφθονου χρήματος σε εργολάβους και επιχειρηματίες».

«Φτάνει πια με τις εργολαβίες και τη στήριξη των κερδών των επιχειρηματιών. Μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς μας», καταλήγει ο Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ