Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση των αγώνων

Κινητοποίηση χτες για τη δίκη όπου σύρθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου

Την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, που συνεχίζουν να σέρνουν στα δικαστήρια συνδικαλιστές οι οποίοι πρωτοστατούν στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, κατήγγειλαν εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσε χτες το πρωί, έξω από τα δικαστήρια, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Χτες θα δικαζόταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Σκόκας, για τη δημόσια καταγγελία (ανακοίνωση) και την κινητοποίηση που οργανώθηκε το 2019 ενάντια στην απόλυση, και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, τότε εργαζόμενου από την εργοδοσία του ξενοδοχείου «Metropol».

Με βάση το κατηγορητήριο, η καταγγελία των αντεργατικών μεθοδεύσεων θεωρήθηκε συκοφαντική δυσφήμιση και ο αγώνας απειλή. Η δίκη πήρε αναβολή για τον Φλεβάρη, ωστόσο με δηλώσεις του ο Γιάννης Σκόκας σημείωσε ότι «θέλουν να επιβάλουν σιωπητήριο στους αγώνες της εργατικής τάξης γι' αυτό χτυπούν τη συλλογική δράση, τον οργανωμένο αγώνα μέσα στα σωματεία. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τα σωματεία, οι φορείς του δεν τρομοκρατούνται και δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες για την υπεράσπιση του δίκιου του εργαζόμενου λαού. Απαιτούμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να πάψουν οι διώξεις και η προσπάθεια τρομοκρατίας απέναντι σε συνδικαλιστές, στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ