Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
Δεν έχουν πάρει ούτε σεντ από το επίδομα των 534 ευρώ!

Χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στο καθεστώς της «αναστολής σύμβασης»

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Ούτε δουλειά ούτε επίδομα «αναστολής»: Αυτό επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό - τουρισμό στη Νότια Ρόδο η κυβέρνηση, αφού μέχρι και σήμερα, σχεδόν δύο μήνες μετά τις καταστροφές, δεν έχουν πάρει ακόμα τα περιβόητα 534 ευρώ της «αναστολής σύμβασης».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μέτρο που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στα lockdown της πανδημίας, ενώ η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα το εφαρμόσει και για επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στη Ρόδο, όπως και για τη Θεσσαλία. Με το συγκεκριμένο μέτρο οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης χωρίς επιπτώσεις για την εργοδοσία, η οποία απαλλάσσεται από την καταβολή μισθού. Ως «παρηγοριά στον άρρωστο» δίνεται από το κράτος ένα επίδομα 534 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο που αναστέλλεται η σύμβασή του.

Μόνο που οι εργαζόμενοι στη Νότια Ρόδο μπορεί να μπήκαν σε αναστολή, όμως δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ, μένοντας χωρίς εισόδημα!

Διαμαρτυρία γι' αυτές τις απαράδεκτες καθυστερήσεις πραγματοποίησε την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη η ΔΑΣ Επισιτισμού - Τουρισμού, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ξεδιπλώνοντας κι άλλες διεκδικήσεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου στη Νότια Ρόδο μετά την πυρκαγιά και καταγγέλλοντας το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί ούτε ...σεντ στους εργαζόμενους που έμειναν χωρίς δουλειά.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε στο υπουργείο Εργασίας ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού.

Από την παρέμβαση αποκαλύφθηκε ότι το υπουργείο δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμη τη διαδικασία και παρέπεμψε στη λύση του προβλήματος το... αμέσως επόμενο διάστημα!

Η απάντηση του υπουργείου, σημειώνει η ΔΑΣ, συνιστά πρόκληση για εργαζόμενους που βρέθηκαν χωρίς δουλειά και με μηδενικό εισόδημα.

Η ΔΑΣ απαιτεί την άμεση καταβολή του επιδόματος και τονίζει πως χρειάζονται να οργανωθούν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να εξασφαλιστούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης και στήριξης: Να εξασφαλιστούν σε αυτούς τους συναδέλφους επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ταυτόχρονη αύξηση στα 600 ευρώ - κάτι που θα έπρεπε να ισχύει για όλους τους εποχικούς ανέργους του κλάδου. Να απαλλαγούν από φόρους, δημοτικά τέλη, χαράτσια και από χρέη σε τράπεζες και εφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ