Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τραυματισμός συμβασιούχου στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας

Εργατικό ατύχημα, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας συμβασιούχου στην καθαριότητα, σημειώθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

Συγκεκριμένα, «εργαζόμενη στην καθαριότητα η οποία είχε προσληφθεί πρόσφατα με 8μηνη σύμβαση μέσω ΑΣΕΠ έπεσε από απορριμματοφόρο». Ευτυχώς ο τραυματισμός της ήταν ελαφρύς. Ωστόσο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει ότι η εργαζόμενη «αντιμετωπίζει σοβαρό ορθοπεδικό πρόβλημα στα κάτω άκρα, για το οποίο είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους» και «παρ' όλα αυτά υποχρεώθηκε να ανέβει στο απορριμματοφόρο».

«Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που η δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ του κυρίου Βούρου υποχρέωσε εργαζόμενους με σοβαρά προβλήματα υγείας να αναλάβουν καθήκοντα που διακυβεύουν την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα. Δεν συζητάμε καν για την ανύπαρκτη εκπαίδευση, για τα ΜΑΠ που δεν λαμβάνουν κ.τ.λ.», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ αναδεικνύει την ευθύνη των κυβερνήσεων «για την αποψίλωση των δημοτικών υπηρεσιών και γενίκευση των προσωρινών και ελαστικών σχέσεων εργασίας».

«Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα, με ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε δήμο και Περιφέρεια: Για να γυρνούν όλοι οι εργαζόμενοι σώοι και αβλαβείς πίσω στις οικογένειές τους κάθε μέρα. Για συλλογικές συμβάσεις και μισθούς αντίστοιχους των πραγματικών αναγκών τους. Για έγκαιρη χορήγηση όλων των μέσων ατομικής προστασίας. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Για Συλλογικές Συμβάσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ