Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Κατεβαίνουν στην Αθήνα για το δικαίωμά τους στη δουλειά

Την κάθοδό τους στην Αθήνα, ώστε να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη 4 Οκτώβρη, στις 12.30 μ.μ., ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, σε μια νέα κλιμάκωση της πάλης τους για την ενιαία επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

«Εξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε», διαμηνύουν, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας δίνοντας απάντηση στον κυβερνητικό εμπαιγμό. Τα Σωματεία αναδεικνύουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και απαιτούν συγκεκριμένα μέτρα για την επαναλειτουργία της επιχείρησης, για να σταματήσει ο μαρασμός του εργοστασίου και των μεταλλείων, να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου κ.ά.

Απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στην Αθήνα, το σωματείο τονίζει ότι απέναντι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης στέκεται ο αγώνας των εργαζομένων και η έκφραση αλληλεγγύης που έχει δεχθεί από εργαζόμενους ολόκληρης της χώρας.

«Αυτός ο αγώνας και η έκφραση αλληλεγγύης είναι η κινητήρια δύναμη που 4 χρόνια μας έχει κρατήσει μέσα στα συρματοπλέγματα της ΛΑΡΚΟ. Είναι η κινητήρια δύναμη που θα φτάσει τον αγώνα μας στη νίκη. Είναι η κινητήρια δύναμη που δεν θα επιτρέψει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να μπουν στο ταμείο ανεργίας και στα προγράμματα που έχουν ψηφίσει, που θα σταματήσει τον μαρασμό των περιοχών μας, θα επαναφέρει τις ήδη 300 θέσεις εργασίας λιγότερες που μετράμε μέχρι στιγμής, που θα τους υποχρεώσει να μας καταβάλουν τα κλεμμένα, θα επαναφέρει τον πνεύμονα της οικονομίας για τα λαϊκά στρώματα στις περιοχές μας, θα επαναφέρει τα νέα ζευγάρια που απομακρύνθηκαν, θα κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία μας, θα δώσει ξανά ζωή στον τόπο μας», σημειώνει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ